България трябва да има правителство след предстоящите избори. Нека политическите

...
България трябва да има правителство след предстоящите избори. Нека политическите
Коментари Харесай

Радев призова партиите да спрат с нападките помежду си

България би трябвало да има държавно управление след идните избори. Нека политическите партии не се атакуват безогледно, тъй като по-късно ще се срещнат в Народното събрание и ще би трябвало да сформират държавно управление. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев. 

Той насочи апел към политическите партии да бъдат деликатни, да търсят обединяване към полезности, към цели и да не бързат да се атакуват безогледно един различен, тъй като по-късно ще се срещнат в Народното събрание и ще бъдат изправени пред най-трудната и значима задача за България – да сформират държавно управление. И им пожелава успех и една открита и рационална акция.

Попитан какви са упованията му от Съвета по сигурност при служебния министър председател Стефан Янев, президентът отговори, че огромна част от тези разбори, които се вършат и решенията, които се взимат, са точно в посоката към главната задача на това държавно управление – почтени, свободни и транспарантни избори. " Мисля, че ще има ограничения в тази посока ", добави той. 

На въпрос дали дефицита на 1600 машини за вота ще затрудни изборния развой Радев отговори, че  " макар тежкото завещание и заварените сделки, имам вяра, че ЦИК и служебното държавно управление ще положат всички старания по този начин, че да се подсигурява машинният избор на идните избори. "

Възвръщането на доверието в изборния развой е съществена задача както на ЦИК, по този начин и на служебното държавно управление. Вярвам, че тук ще се подхващат всички нужни стъпки, тъй че това доверие да се възвърне, да се направи по този начин, че да имаме почтени, транспарантни и свободни избори, сподели още Радев. 

Президентът разяснява и глобите на Съединени американски щати по закона " Магнитски ". " Това е казус за Европейски Съюз. Виждате, че 10 години сякаш вървяхме към европейско развиване на България, а се озоваваме в един миг паралелно с Уганда, Судан и Саудитска Арабия. Няма ясна нормативна база за страна съдружник, страна член на Европейски Съюз и НАТО, попадаща под такива тежки наказания, тъкмо по какъв начин да се работи. Едно изрично би трябвало да е ясно – служебното държавно управление е длъжно да предприеме ограничения, които да минимизират риска за държавните институции и за българските жители във финансово отношение. Такива ограничения се вземат. Разбира се, доста деликатно, доста точно в границите на закона. Мисля, че ще бъде противоконституционно, в случай че страната не може да отбрани своята финансова сигурност, както и тази на българските жители ", добави Радев. 

Според него би трябвало да се работи доста деликатно, по отношение на гражданските права. " Помислете си, в случай че държавни, бюджетни организации, държавни сдружения по някакъв метод на свързване при бъдещи недомислени дейности попаднат под тези наказания. Какво вършим тогава? Това значи, че не сме си свършили работата ", безапелационен бе президентът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР