България спечели златния медал в отборното класиране на 44-о издание

...
България спечели златния медал в отборното класиране на 44-о издание
Коментари Харесай

България грабна отборния златен медал в Корбей Есон

България завоюва златния орден в отборното класиране на 44-о издание на интернационалния шампионат по художествена гимнастика в Корбей Есон (Франция). Българският отбор е първенец в отборната конкуренция, в която се сумират точките от съставите на дами и девойки.

Отборът на България изпревари Русия и Беларус, което е фантастично достижение за българската художествена гимнастика. Общо българките при дамите и при девойките завоюваха 16 оценки. На финалите на обособените уреди при дамите българските гимнастички завоюваха четири медала.

Ерика Зафирова е първа на топка и втора на бухалки, а Петя Борисова стана шампионка на лента и е трета на обръч. Късно нощес Зафирова завоюва сребърен орден, а Борисова завоюва бронзовото отличие в многобоя. Осем медала - три златни, три сребърни и два бронзови, завоюваха българските състезателки на финалите на обособените уреди през днешния ден при девойките. На обръч златото взе Татяна Воложанина, а сребро - Анна Келман. На топка Елизабет Йовчева е със сребърен орден, а Татяна Воложанина с бронзов.

На бухалки шампионка е Татяна Воложанина, а трета се подреди Анна Келман. Анна Келман е първа на лента, пред Татяна Воложанина. Така всичките три български девойки се прибират с медали, а общо единствено те завоюваха в Корбей Есон 10 оценки - през вчерашния ден злато и сребро в многобоя надлежно за Анна Келман и Татяна Воложанина и днешните осем медала във финалите. Съдия от България на шампионата беше Силвия Митева-Янева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР