България ще участва в дебютното издание на новия световен турнир

...
България ще участва в дебютното издание на новия световен турнир
Коментари Харесай

Официално: България ще участва на United Cup

България ще взе участие в дебютното издание на новия международен шампионат по тенис за смесени тимове - " United Cup " в Австралия. Страната ни получи едната от последните две квоти за шампионата, с който ще бъде открит сезон 2023 в професионалните вериги на мъжката (АТР) и женската (WTA) асоциации.

Първата в историята взаимна конкуренция на двете организации ще се организира от 29 декември до 8 януари с присъединяване на общо 18 отбора. Първите 16 от тях бяха оповестени на 10 ноември въз основата на позициите на първите ракети на съответните народи в самостоятелните ранглисти при мъжете и дамите, както и посредством смесен ранкинг на АТР и WTA. Българският тим заслужи присъединяване си с помощта на 28-ото място на Григор Димитров в класацията на АТР.

Във всеки отбор ще има по три или четири тенисисти от АТР и WTA, а конфликтите ще се вземат решение в пет мача - два мъжки, два женски и един на смесени двойки.

В отбора на България с изключение на Димитров са декларирани Димитър Кузманов (№195), Адриан Андреев (№207), Александър Лазаров (№277), Виктория Томова (№90), Изабелла Шиникова (№286) и Гергана Топалова (№321).

България ще бъде част от група А в Пърт, в която са още съставите на Гърция (със Стефанос Циципас и Мария Сакари) и Белгия (с Давид Гофен и Елизе Мертенс). Според предварителната стратегия в откриващия ден на 29 декември противник на нашите тенисисти ще бъдат гърците, което значи звезден конфликт сред Димитров и Циципас.

Турнирът е с награден фонд от $15 млн. и ще носи точки за ранглистите на сингъл на АТР и WTA.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР