България ще повиши степента на предупреждение за опасност заради новия

...
България ще повиши степента на предупреждение за опасност заради новия
Коментари Харесай

България повишава степента на предупреждение за опасност от коронавируса

България ще увеличи степента на предизвестие за заплаха поради новия ковид до предпоследната 4-а степен, се разбра на среща при премиера Бойко Борисов с министрите на опазването на здравето, на външните и вътрешните работи по тематиката.

" Най-високият код е 5 степен, предлагам да преминем в 4-а степен, което е мощна рекомендация, да кажем съвсем възбрана, за пътешестване до Китай на български жители ", сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Пристигащите от страни с ковид - под карантина

Пристигащите в България китайски жители или чужденците, които са били в Китай или в територии с открити случаи на новия ковид, ще минават през щателна здравна инспекция още при кацането на самолета на българска територия, заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

При открита висока температура или друго здравословно неразположение, те незабавно ще бъдат настанени във Военномедицинска академия в София или в съответното лечебно заведение в градовете Варна и Бургас, разясни той. Издадени са инструкции към лечебните заведения да обезпечат нужни за задачата кревати.

Останалите хора, които идват от засегнатите страни и не демонстрират признаци на заболяване, ще бъдат поставяни под домашна карантина, където в продължение на 14 дни ще ги следи общопрактикуващ доктор, сподели Ананиев.

" Не забраняваме, само че умоляваме " да не се пътува към Китай

" Умолявам, предизвестявам, упорствам и аз се надявам всеки български жител, който е там или желае да пътува за Китай, да осъзнава, че ние не можем да забраним да отиват там, или да се върнат - както виждате, харчим доста пари, с цел да си ги прибираме. Но в идващите седмици (...) умоляваме ги и настояваме да не пътуват, в случай че не е нещо жизненоважно ", прикани министър председателят Бойко Борисов. Той уточни, че " ние не забраняваме, само че умоляваме, настояваме " да не се пътува към Китай и посочи, че по този начин опасността за околните им в страната става по-голяма.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР