България ще получи отсрочка за ембаргото за руски петрол. Това

...
България ще получи отсрочка за ембаргото за руски петрол. Това
Коментари Харесай

Петков е уверен, че България ще получи отсрочка за ембаргото за руски петрол

България ще получи пролонгация за ембаргото за съветски нефт. Това удостовери пред публицисти министър председателят Кирил Петков, на влизане на срещата си с представители на превозвачите: " Очаквам градивен диалог с тях и ще ни чуете след срещата ", добави Петков.

Припомняме, че при започване на месеца стана ясно, че България желае две години пролонгация от глобите.

В понеделник Европейски Съюз не съумя да реализира единодушие за въвеждане на нови наказания против Русия поради войната в Украйна, които включват възбрана за вноса на съветски нефт. Това събощи след съвещанието на европейските външни министри висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Той посочи, че се резервира непроменено мнението на Унгария, която не поддържа ембаргото поради цялостната си взаимозависимост от съветския петролен импорт. По неговите думи въпросът ще бъде трансфериран още веднъж към посланиците на страните от Европейски Съюз.

Трябва последователно, само че допустимо най-скоро, Европейски Съюз да приключи зависимостта си от вноса на съветски газ, въглища и петрол. Тази взаимозависимост ни прави доста уязвими. Трябва да се реши коя страна от Европейски Съюз каква тежест би понесла. Това не бе обсъждано, уточни висшият представител, представен от Българска телеграфна агенция.

Той настоя, че по-важно от глобите е по какъв начин войната се възприема по света и дали светът споделя европейското виждане. Борел добави, че Русия се пробва да изясни предстоящата продоволствена и икономическа рецесия със глобите, до момента в който в същото време взривява житни хранилища в Украйна и стопира корабоплаването в Черно море, откъдето може украинското зърно да бъде превозено до международния пазар.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР