България ще покани специалисти от нидерландските и австрийските митнически служби

...
България ще покани специалисти от нидерландските и австрийските митнически служби
Коментари Харесай

Денков кани митничари от Австрия и Нидерландия на турската граница

България ще предложения експерти от нидерландските и австрийските митнически служби да следят интервенциите на турската граница, с цел да се опита да разсее опасенията, които попречват кандидатурата ѝ за присъединение към Шенгенското пространство за свободно пътешестване, съобщи министър-председателят Николай Денков за изданието „ Политико “.

Денков посочи, че Австрия и Нидерландия са двете съществени страни, които са скептични във връзка с влизането на България в Шенген, и съобщи, че през днешния ден ще организира срещи с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте и канцлера на Австрия Карл Нехамер, с цел да отговори на техните опасения.

Те значително са съсредоточени върху миграцията, изключително по известната с проблематичността си турско-българска граница, която от дълго време е главен директен пункт за контрабанда на хора, опиати и оръжие от Близкия изток към Европа, отбелязва „ Политико “.

„ Ще се опитаме да включим оптимално сътрудниците от Австрия и Нидерландия, с цел да могат да видят какво се случва на границата, тъй като там не е елементарно “, сподели Денков, който беше в Брюксел за първи път, откогато встъпи в служба по-рано този месец.

Той съобщи, че приветства съдействието с двете страни, които по-късно ще могат да създадат „ механически рекомендации “ по отношение на защитата на турската граница. Той добави, че в България се основава особено звено, взаимно с Европол, за битка с трафика на хора.

Планът за шерване на митнически опит е част от „ интернационален пилотен план “, стартирал през март при предходното държавно управление на България и отчасти финансиран от Европейската комисия, е опит да се „ построи доверие “ и да се покаже, че „ ние вършим всичко допустимо там “, сподели министър-председателят.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР