Здравното състояние на словашкия премиер Роберт Фицо се подобрява след

...
Здравното състояние на словашкия премиер Роберт Фицо се подобрява след
Коментари Харесай

Състоянието на Роберт Фицо се подобрява

Здравното положение на словашкия министър председател Роберт Фицо се усъвършенства след осъщественото по-рано този месец нападение против него, оповестиха през днешния ден словашкото държавно управление и болничното заведение, където той е настанен, съобщи Ройтерс.

Нападателят простреля Фицо с четири патрона отблизо разстояние, когато на 15 май министър председателят поздравяваше сподвижници след държавно съвещание в централния словашки град Хандлова.

Фицо беше улучен в стомаха и откаран в съществено положение в болница в регионалния център Банска Бистрица. 59-годишният политик претърпя неотложно няколкочасова интервенция, последвана от втора два дни по-късно.

Университетска болница „ Франклин Делано Рузвелт “ в Банска Бистрица заяви в дневния си доклад, че от този момент той се усъвършенства, като днешният обзор е удостоверил това.

„ Въз основа на резултатите от прегледите днешното съвещание на здравната комисия удостовери последователното възстановяване на здравословното положение на министър-председателя “, заяви държавното управление без повече детайлности.

Нападението, първият огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач за последните повече от 20 години, акцентира дълбокото политическо разделяне в словашкото общество, показва Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Полицията задържа нападателя на място. Прокуратурата по-късно упрекна Юрай Цинтула в опит за преднамерено ликвидиране, като той остава в ареста.

71-годишният обвинен съобщи пред съда, че е желал да нарани, само че не и да убие словашкия министър председател, тъй като не е бил склонен с политиката на държавното управление му.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР