България ще бъде ангажирана с мира и стабилността на нашия

...
България ще бъде ангажирана с мира и стабилността на нашия
Коментари Харесай

Радев: Бъдещето на Косово е в ЕС

България ще бъде ангажирана с мира и стабилността на нашия район. Ще продължим да бъдем щит пред всевъзможни закани. Това съобщи президентът Румен Радев по време на взаимни изказвания с косовския президент Вьоса Османи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

България поддържа дейните старания на Косово да се построи като съвременна страна. Обсъдихме европейската вероятност на Косово. За нас бъдещето на Косово е в Европейски Съюз. Приветстваме солидарността на Косово във връзка с позицията на Европейски Съюз по отношение на войната на Русия в Украйна. България поддържа напъните на Косово за участие в Съвета на Европа, сподели Радев. Той акцентира, че България продължава да поставя старания за подсилване на сигурността на Балканите. Общо показваме поддръжка за народа на Украйна. Благодарение на напъните на България има стъпки на Европейски Съюз за намаляване на енергийната рецесия в района. Страните от Западните Балкани би трябвало да потвърдят своята обвързаност към полезностите на Европейски Съюз. Важно е и добросъседството. Договорихме се за съставяне на работна група за разрешаване на проблемите и провокациите в енергийната област. Ще окажем нужната помощ и на Косово, уточни още Радев.

Гражданите на Косово с българско съзнание да получат равни благоприятни условия с останалите жители на Косово. Очакваме Косово да откри механизмите за отбрана на правата на българите. Благодаря на президента Османи за поетия ангажимент да работим за това, добави президентът Радев.

От своя страна президентът на Косово Османи съобщи, че преглеждат България като сътрудник и съдружник. Разчитаме една на друга в Европа. Косово минава през разнообразни промени за усилване на върховенството на правото, уточни Османи. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР