България се нуждае от общ политически субект. Това каза в

...
България се нуждае от общ политически субект. Това каза в
Коментари Харесай

Мирчев: Надяваме на повече зрялост от „Продължаваме промяната”

България се нуждае от общ политически индивид. Това сподели в ефира на Ивайло Мирчев от „ Демократична България ”.

„ Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина, с цел да се разберем. Искаме да създадем огромно демократично обединяване за изборите - такова, което да изхвърли изобщо въпроса, ще се коалирате ли с ГЕРБ, с Българска социалистическа партия или с друга политическа мощ. Хората ще имат опция да гласоподават за нещо огромно, което да подсигурява бъдещата проатлантическа ориентировка на страната. Затова откровено се надяваме на повече зрялост от сътрудниците от „ Продължаваме промяната ”, разясни той.

И добави, че от Демократична България са се оповестили твърдо против опитите за скрита преориентация на страната към Русия. „ Надявам се това да е явен сигнал за служебното държавно управление, че не би трябвало да се разрешават сходни неща. Не сме взели участие в организацията на митингите от предходната седмица . Не е нужно политическа мощ да ги организира. Има задоволително будни жители, които са много чувствителни на тематиката геополитическа и енергийна самостоятелност на страната. По време на демонстрацията се свърза с нас вицепремиер Христо Алексиев и увери, че страната ни няма да е енергийно подвластна . Нашата цел е да имаме доста снабдители на природен газ ”, сподели още депутатът.

По думите му страната ни не се нуждае от спомагателни доставки от „ Газпром ”.

„ В момента се удвоява терминалът в Гърция. Сега би трябвало да резервираме потенциал с лотове на самия терминал. Това не е сложна задача, длъжни сме като страна да реагираме съответно. Природният газ и за октомври е обезпечен. Работим във форсмажор, във война сме и е мъчно да си представим по какъв начин за месец, месец и половина, някой може да подписа дълготраен контракт, изключително при тези галопиращи цени ”, изясни Мирчев.

От ДБ вярват, че президентът работи в посока енергийна самостоятелност, сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР