България регистрира третото си равенство в тазгодишната кампания от Лига

...
България регистрира третото си равенство в тазгодишната кампания от Лига
Коментари Харесай

България оцеля в Тбилиси , открадна точка от кошмара си Грузия

България записва третото си тъждество в тазгодишната акция от Лига на нациите. Селекцията на Георги Иванов, само че светя с футболни достолепия, но въпреки всичко удържа Грузия за 0:0 в Тбилиси. " Лъвовете ", които имаха кошмарни мигове във въпросната страна, се отбраняваха през по-голям интервал на препълнения стадион " Борис Пайчадзе ". В решителните мигове на своето място беше капитанът ни Николай Михайлов, а един път пред голлинията топката почисти Пламен Гълъбов.

Така " трикольорите " остават трети във краткотрайното класиране с три хикса и едно проваляне. Грузия е водач с 10 точки, което автоматизирано значи, че изгубихме всевъзможни шансове за първото място в групата. Втори към този момент са северномакедонците, които разрушиха Гибралтар с 4:0.
 Преместиха Тодор Неделев от интензивното поделение
Преместиха Тодор Неделев от интензивното поделение

От през днешния ден полузащитникът ще бъде в неврохирургично поделение под наблюдението на проф. Шота Ингороква

Преди първия съдийски сигнал, българските футболисти излязоха със специфични фланелки, които имаха за цел да вдъхнат кураж на потърпевшия тежко след злополуката с рейсовете на родната делегация Тодор Неделев.
 Снимка 577348
Източник:

Не е най-често срещаното събитие, страна от население към 3 млн. души, да изпълни стадион с потенциал от над 50 000 седящи места. Е, думата " невероятно " очевидно не бе в речника на грузинците, които бяха основали впечатляваща атмосфера на " Борис Пайчадзе ". Именно тя даде страховит подтик на домакините, които до третата минута към този момент имаха две чудесни положения. При първото от тях Кварацхелия финтира в наказателното ни поле, само че последва шпагат в краката му. Всички в Тбилиси желаеха дузпа, само че реферът от Норвегия даде знак играта да продължи.

С оглед новата групировка на отбраната, българският народен отбор очевидно беше прекомерно респектиран от страховития напън на " кръстоносците ". Крилата на Грузия проведоха две рискови влизания от фланга, които завършваха с успоредни подавания на голлинията. При едното уверено се намеси Пламен Гълъбов, а при другото Микаутадзе закъсня да пресече.
 Снимка 577358
Източник:

Грузинската аудитория съблюдава обещанието си и в осмата минута приветства бурно Тодор Неделев, който сега се възвръща от направената му интервенция. Ръкопляскания, естествено, имаше и от българската аварийна пейка.

" Трикольорите " мъчно минаваха центъра, като се защитаваха с най-малко 6-7 индивида пред своето наказателно поле. Най-често проблемите на България бяха свързани с неналичието на сработка сред халфовата ни линия и офанзивата. А това въобще не се харесваше на Георги Иванов...

Нашите подсетиха, че могат да работят и в предни позиции с настъпването на 20-ата минута. Тогава Георги Костадинов отигра центриране с глава, само че в насочването му нямаше нужната акуратност.

Божидар Чорбаджийски работи уверено в 24-ата минута, когато не усети боязън, а подложи главата си при удар на Лобджанидзе, който имаше предпоставките да бъде много рисков.

Поредица от корнери пред вратата на България беляза началото на последния четвърт час от полувремето. Грузинците още веднъж желаеха дузпа в 34-ата минута, когато съгласно тях топката бе срещнала ръката на Турицов. А това въобще не беше по този начин при показаните повторения...
 Снимка 577347
Източник:

България имаше изненадващо състояние на своя актив в 48-ата минута, когато Мартин Минчев показва неотстъпчивост в битката си за топката. Той я измъкна покрай аутлинията на грузинците, само че вместо да подава към Илиян Стефанов, той реши да шутира към вратата от дребен ъгъл. Това се оказа неточност.

Домакините пропиляха отлична опция за попадение в 55-ата минута. Кварацхелия се оказа неосезаем по фланга, а след преминатите трима български бранители, крилото продължи за Микаутадзе, който за наша наслада не съумя да откри мрежата на Николай Михайлов.

България оцеля като по знамение в 62-ата минута, когато съперникът на " лъвовете " имаше две поредни положения за повеждане в резултата. Кварацхелия бе изведен зад тила на нашата защита, след което трансферира технично Михайлов. В осъществяването му обаче нямаше доста мощ и притичалият Пламен Гълъбов почисти малко пред голлинията. Атаката за жал продължи, а непокрит след центриране се оказа Саба Лобджанидзе. Ударът му с глава попадна в обсега на нашия капитан, който сътвори спасяването на вечерта, най-малко до този миг.
 Снимка 577346
Източник:

В последвалите минути България показва заостреност най-много посредством Мартин Минчев. Юношата на Черно море обаче се увличаше прекомерно доста в самостоятелни дейности и изпускаше точния момент за нещо по-опасно.

До края Грузия опита всичко по силите си, с цел да стигне до успеха. Топката на няколко пъти биваше центрирана доста рисково към вратарското поле на Михайлов, само че до гол по този начин и не се стигна.
 Грузия - България 0:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Грузия - България 0:0 (Развой на срещата по минути)

Оцеляхме!

Следващият дуел на България в Лига на нациите е чак през септември. Тогава на 23-ти одобряваме огромния ни конкурент Гибралтар.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР