България разреши изпълнението на хуманитарен полет за репатриране на руски

...
България разреши изпълнението на хуманитарен полет за репатриране на руски
Коментари Харесай

България разреши хуманитарен полет за прибиране на руски граждани

България позволи осъществяването на филантропичен полет за репатриране на съветски жители до територията на Руската Федерация. Полетът е плануван за 3 март 2022 година по маршрут Москва/Шереметиево – София – Москва/Шереметиево от съветския въздушен транспортьор „ Rossiya Airlines”. Заявеният вид на въздухоплавателното средство е Boeing 737-800 (B738), осведомиха от министерството на превоза и известията.

Съответните служби на Европейска комисия са осведомени за подхванатите от българска страна дейности и за предоставеното по изключение оперативно позволение от Групово дело „ Главната въздухоплавателна администрация “.

Разрешението се издава според т. 3 от член 3г на Регламент (ЕС) 2022/334 на Съвета от 28.02.2022 година за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 на Съвета по отношение на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Полетът би трябвало да бъде изпълнен при следните условия:

• Пристигащият полет по правата Москва-София следва да е празен позициониращ.
• Обратният репатриращ полет би трябвало да транспортира на борда единствено жители и резиденти на Руската Федерация, без противоположен полет или свързващи полети отвън Руската Федерация.
• Полетът не би трябвало да попада в резервационните системи и за него не може да се продават билети.
• Всички пасажери, които ще бъдат репатрирани с полета следва да бъдат разпознати от локалното консулство.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР