България потъва в политически хаос: така е озаглавен анализът на

...
България потъва в политически хаос: така е озаглавен анализът на
Коментари Харесай

Чужди медии: Трифонов заложи политическа бомба


" България потъва в политически безпорядък ": по този начин е озаглавен анализът на Клеменс Ференкоте за политическата обстановка в България. Текстът е оповестен в " Тагесшау ". Авторът отблязва, че през днешния ден трябваше да бъде утвърдено новото българско държавно управление. Но спечелилият в изборите Слави Трифонов с партията си Има Такъв Народ се отхвърли в последния миг. Ходът на Трифонов е избран като " политическа бомба ".

Биографията на някогашния претендент за министър председател повдигна въпроси

Трифонов упреква останалите партии, които участваха в всеобщите митинги през 2020 година, че са " предатели ". Но още от началото Трифонов отхвърли да образува коалиция и настоя да ръководи с държавно управление на малцинството, прецизира Ференкоте. Шоуменът не се кандидатира за народен представител и отхвърли да е министър председател. " За най-високия пост в държавното управление той предложи 44-годишният Пламен Николов ", чиято биография обаче провокира сериозен публичен интерес. До 1 август в интернет той твърди, че е приключил в Университета в Клагенфурт, " само че за такова нещо не може и да става дума, както обясниха от университета след питане ".

Формирането на държавно управление наподобява все по-трудно

В България няма изгледи за болшинство на разсъдъка, само че и без такова образуването на държавно управление наподобява все по-трудно, написа австрийският " Дер Щандарт ". Под заглавието " Гласуване на българския шоу кабинет " изданието помества фотография на Слави Трифонов с обяснението " Шоуменът няма политически опит ". Австрийският всекидневник отбелязва, че останалите партии на митинга не поддържат държавното управление на Има Такъв Народ, защото партията не се е съветвала с вероятните си съдружни сътрудници нито в изчерпателен, нито в личен проект.

И " Везер Курир " написа, че месец след предварителните избори в България не се обрисува образуването на ново държавно управление, а " Тюрингер Цайтунг " излиза със заглавието " Спешно се търси министър-председател ".

" Дер Щандарт " цитира съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, който пледира за преходно държавното управление, което би могло да бъде контрактувано, когато президентът Румен Радев даде мандат на друга парламентарна мощ.

Новите избори няма да доведат до съществени разбърквания

Ако се стигне до нови предварителни избори, те ще се проведат по едно и също време с президентските през есента, написа организация " Франс прес ". На тях за втори мандат ще се кандидатира президентът Румен Радев, който изненадващо получи поддръжка от Трифонов.

" Тагесшау " добавя, че съгласно социолози няма индикации, че при положение на последващи предварителни избори ще настъпи основна смяна в съотношението на силите. Цитиран е политологът Първан Симеонов с думите: " Протестните партии пропущат обстоятелството, че в българското общество има мощно предпочитание за смяна, само че съществува и едно крепко вкоренено статукво. Няма кристално чисти хора, които биха могли изведнъж да унищожават статуквото ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР