България праща на Украйна 16 МиГ-29 и 14 Су-25

...
България, Полша и Словакия прехвърлят 70 военни самолета на Украйна,
Коментари Харесай

България, Полша и Словакия прехвърлят 70 военни самолета на Украйна, които могат да бъдат базирани на полски летища. Това изявление направи във вторник на официалната си страница във Facebook пресслужбата на Военноморските сили на въоръжените сили на Украйна.

Съобщението е цитирано и от руската агенция ТАСС.

"70 самолета за украинската армия! Нашите партньори ни предоставят МиГ-29 и Су-25! Ако е необходимо, те ще могат да се базират на полски летища, от които украински пилоти ще изпълняват бойни задачи", пише в съобщението на украиските сили, цитирани от ТАСС.

Според него България прехвърля на Украйна 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25, Полша - 28 самолета МиГ-29, Словакия - 12 МиГ-29.


Представителят на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел каза, че външните министри на ЕС са се съгласили да предоставят на Украйна смъртоносни оръжия на стойност 450 млн. евро. Освен това Борел каза, че ЕС ще достави военни самолети на Украйна.

Въпреки това, припомня ТАСС, на брифинг в понеделник българският премиер Кирил Петков категорично заяви, че не възнамерява да изпраща самолети в Украйна. "Имаме малък брой самолети и не можем да ги прехвърлим на никого. Техният брой е абсолютно недостатъчен, за да защитим небето ни и твърдението, че ще им дадем в този момент, е абсурдно", каза политикът, цитиран от руската агенция. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР