България победи Чехия и запази шансове за следващата фаза на

...
България победи Чехия и запази шансове за следващата фаза на
Коментари Харесай

България сломи Чехия и остава в борбата Световното

България победи Чехия и резервира шансове за идната фаза на квалификациите за Световното по баскетбол. Българският народен тим за мъже изигра доста мощен и прочувствен мач и реализира страхотна победа със 79:70 точки в мач от група F на международните квалификации. Така „ лъвовете “ резервираха всички шансове за класиране на баскетболния Мондиал през 2023-а. Тимът ни е с една победа от три мача, а чехите остават без триумф досега.

Двата отбора се срещат още един път в неделя в мач, който може да реши изхода от групата. Разликата от 9 точки също ще играе роля в позициите, при вероятно тъждество в успехите най-после.
Отборът ни води през цялото времетраене на мача и по този начин зарадва над 3500-те души в залата в Ботевград.

Дий Бост за следващ път поведе отбора с 24 точки и 6 асистенции. Гардът наниза 6 тройки и сграбчи 5 битки. Капитанът Чавдар Костов вкара 11 т. - плюс 9 битки - 7 в нахлуване. Много мощен мач изигра Александър Янев, приключил с 12 точки, а с 11 т., 4 битки и 6 асистенции се включи и Станимир Маринов. Великолепен мач изиграха и младоците Емил Стоилов и Константин Костадинов. Центърът на Естудиантес приключи с 8 т., а Костадинов добави 6 т. Войчех Хрубан означи 21 т. за Чехия. Голямата ни звезда Александър Везенков не игра, тъй като не беше пуснат от гръцкия Олимпиакос.

“Сами може да видите какъв брой значимо бе завръщането на Дий Бост в националния тим - и като класа, и като водач, и като убеденост, и като почит на съперника. Той има доста огромна роля. Защитата ни беше добра, само че допуснахме някои отворени тройки. Можеше разликата да е малко по-голяма, само че чак такива максималисти не можем да бъдем.

Всички играха добре - и Чавдар Костов, и Станимир Маринов, и Павлин Иванов. Трябва да се означи доста потребната игра на двамата млади играчи, които за мен са бъдещето - Емил Стоилов и Константин Костадинов. Стоилов е подготвен, на него му би трябвало тим, в който да играе като главен център. Това му би трябвало и ще се трансформира в център от висока класа. След две-три години, в случай че работи по този начин и е сериозен, ще бъде състезател на положително европейско равнище ", разгласи селекционерът на България Росен Барчовски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР