България отзовава 70 руски дипломати, съобщи премиерът Кирил Петков. От

...
България отзовава 70 руски дипломати, съобщи премиерът Кирил Петков. От
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 28.06.2022 г.


България отзовава 70 съветски дипломати, заяви министър председателят Кирил Петков.

От съветското посолство в България оповестиха за организация ТАСС, че консулските служби в София и Генералното консулство във Варна са прекратили активността си, а Генералното консулство в Русе затваря за един месец заради липса на личен състав след експулсирането на 70 съветски дипломати от страната.

Гълъб Донев може да е идващият министър председател на България. Източник обвързван с президента, разяснява, че „ май натам отиват нещата “, оповестява „ Флагман “. Донев е гласен за министър-председател на евентуалното служебно държавно управление поради изгледите актуалният парламент да не може да излъчи различен кабинет. Името му към този момент се стартира от някои медии.

Президентът Румен Радев завърши консултациите си с парламентарно показаните партии. Това разгласи самият държавен глава в края на консултациите си с „ Възраждане”. Това значи, че Радев няма да организира съвещания с „ Продължаваме промяната” и Българска социалистическа партия, които отхвърлиха да се явят при него в понеделник с претекст, че би трябвало да бъде дефинитивно признат бюджетът.

Държавният глава благодари на медиите, че са отразили консултациите.

" С днешната ни среща с групата на " Възраждане ", цикълът съвещания завърши. Предстои връчване на мандат на първата политическа мощ ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР