България отпадна от Мондиал 2022 по волейбол за жени. В

...
България отпадна от Мондиал 2022 по волейбол за жени. В
Коментари Харесай

Волейболистките ни отпаднаха от световното - Волейбол

България отпадна от Мондиал 2022 по волейбол за дами. В четвъртия си мач от група " С " българките изгубиха с 1:3 (21:25, 27:25, 20:25, 15:25) против Канада и напущат шампионата след четири следващи провали.

Селекционерът Лоренцо Мичели стартира със стартов състав Лора Китипова, Силвана Чаушева, Елица Атанасийевич, Мира Тодорова, Мирослава Паскова, Нася Димитрова и либерото Мила Пашкулева.

Двуоят в Лодз не стартира добре за България и канадките поведоха с 10:5. Стигна се до равнене и 20:20, само че Канада завоюва пет от идващите шест разигравания и взе задатък в резултата.

Във втората част българките имаха задатък от 21:18 и пропуснаха три точки за равнене на резултата, само че реализираха краен триумф при 27:25.

В третия гейм канадският тим взе преднина при 14:10, след което съумя да затвърди превъзходството си, с цел да поведе още веднъж при 25:20.

В последната част грешките в българския тим зачестиха и Канада елементарно се поздрави с успеха след 25:15.

Елица Атанасийевич беше най-резултатна за България с 18 точки, а Мирослава Паскова добави още 16 точки.

Киера ван Рик се отличи с 22 точки за канадския отбор, който имаше съществено предимство при офанзивата.

Последният дуел на България е против Казахстан в събота. Изходът от срещата е без значение за двата състава. Българският тим е на пето място в група " С " и записва най-слабото си показване на Световен шампионат, оставайки отвън топ 16.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР