От волейболния Левски София представиха спортен психолог, който работи в

...
От волейболния Левски София представиха спортен психолог, който работи в
Коментари Харесай

Спортен психолог пристигна в Левски

От волейболния Левски София показаха състезателен психолог, който работи в клуба: 

" За нас е наслаждение да ви представим спортния психолог на клуба Галина Мавродиева.

Тя е приключила педагогика на девиантното държание и има магистратура по логика на психиката на развиването. Една случайност в професионалния й път обаче я изпраща в 166-о спортно учебно заведение " Васил Левски ". Там се заражда любознанието й към спортуващите деца, с цел да я докара до докторантура в НСА и избора на спортната логика на психиката като специалност и ентусиазъм.
 
" Изуми ме още първоначално, че съм задоволена от работата си с деца, които се занимават със спорт. Започнах да не диря толкоз отклоняващо се държание или взаимоотношения, усетих че любопитствам към това дали да вземем за пример спортът дефинира личността или пък черти на характера, има ли разлика с какъв спорт се занимаваш, по какъв начин функционираш в обществената среда, в случай че да вземем за пример си волейболист или футболист и така нататък

В НСА открих метод да науча повече и съм горда, че бях единственият признат претендент без спортно обучение. Овладяването на спортната просвета, споделям го с огромно почитание към треньорите, е нещо доста значимо и считам че програмата на НСА е много добра. "

Практиката на Галина стартира с част от мъжкия тим на ПФК „ Левски " най-вече с дебютиращите при мъжете към оня миг, по покана тогавашния управител на ДЮШ Йончо Арсов и от старши-треньора Станимир Стоилов.Малко по-късно поема и старшите възрастови групи към ДЮШ на клуба.

" В първите 6 месеца беше доста мъчно, спечелването на доверието на играчите и доказването на изгодата от менталните тренировки изисква време и доста резистентност. Следващите три полусезона дефинирам като сполучливи.Голяма част от поверените ми състезатели получиха професионални контракти, завоюваха място в националните тимове в съответната възраст, постигнахме резистентност на изявите и преодоляхме доста провокации свързани с свръхмотивация, вдишване на нови отговорности, нерешителност в личните благоприятни условия, липса на умения за справяне със напрежението, страхът от неточности, междуличностни взаимоотношения и други

Израстването на играчите в прочувствен, ментален и спортно механически аспект ме увери, че спортната логика на психиката е това, което ми дава най-вече като чувство за полза, задоволство, тръпка.Вълнението, което изпитвам даже при най-малък триумф на някой играч, в действителност ми носи голяма наслада. Дали в рационализиране на някакво умеене, дали продобиване на титулярно място, дали продобиване на мач - тези неща безусловно ме държат будна и любопитна. Намерих вярната посока за себе си в региона на логиката на психиката в спорта. "

Когато получава предложение от ВК " Левски ", Галина не знае нищо за клуба. Първоначално е доста впечатлена от цялостната визия за развиване и мъчно възприема, че това е допустимо в България.

" Тук като започнах ми се стори нереалистично, направихме няколко срещи и бях впечатлена по какъв начин клуба желае да построи освен елитни спортисти, само че и състезатели, които биха могли да съставляват клуба, страната, а и това по какъв начин се подхожда към извеждането на тези персони на върха.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР