Предложението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг доставките на

...
Предложението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг доставките на
Коментари Харесай

Кремъл: Знаем, че някои страни в НАТО не искат да участват в задължителната военна помощ за Киев

Предложението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг доставките на оръжие за Украйна да станат наложителни за страните членки, даже и да бъде признато, няма да промени нищо, съобщи на брифинг представителят на Кремъл Дмитрий Песков, като означи, че алиансът към този момент доставя оръжие на Киев. „ Това надали ще промени нещо “, уточни Песков и добави: „ Доставките от страните-членки на НАТО към този момент постоянно отиват в Украйна “. В същото време, уточни представителят на Кремъл, Москва знае, че " има някои страни в алианса, които са декларирали нежеланието си " да вземат участие в наложителната помощ на Киев.

По-рано Столтенберг сподели, че поддръжката на НАТО за Украйна би трябвало да бъде дълготрайна и да съставлява съответни отговорности на всяка страна членка. Генералният секретар на Алианса предлага натоварването да се разпредели съразмерно на Брутният вътрешен продукт на всяка страна членка. Според Столтенберг, който не за първи път прави сходно предложение, концепцията се радва на поддръжката на съдружниците от НАТО, оповестява ТАСС.

Другите страни не би трябвало да се тормозят от военните учения на Русия, това е естествена процедура, разяснява прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков пред кореспонденти, във връзка завършването на ученията с присъединяване на съветски кораби и идването им в пристанището на Хавана.

„ Военните учения са естествена процедура, в разнообразни райони - също е естествена процедура за всички страни, изключително за такава огромна морска мощ като Руската федерация “, сподели представителят на Кремъл. По думите му „ реализирането на сходни визити също е честа процедура “, визирайки идването на съветски военни кораби в Хавана. „ Затова не виждаме причина за безпокойствие в този случай “, акцентира прессекретарят на съветския водач.

 

Източник " Гласове "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР