България остава най-корумпираната страна Европейския съюз (ЕС) според възприятията на

...
България остава най-корумпираната страна Европейския съюз (ЕС) според възприятията на
Коментари Харесай

Най-корумпираната в ЕС . България влоши позицията си в класацията на Трансперънси интернешънъл

България остава най-корумпираната страна Европейския съюз (ЕС) съгласно усещанията на хората, живеещи в нея. Това демонстрира годишният на "Трансперънси интернешънъл " за 2021 година, който беше публикуван във вторник.

"Индексът за усещане на корупцията " се разгласява всяка година и обгръща целия свят. От общо 180-те страни в настоящата ранглиста България заема 78-о място, което е с две места по-назад от позицията на страната за 2020 година Това е най-нсиката позиция на страна от Европейски Съюз. Същото 78-о място заемат още Бенин, Буркина Фасо и Бахрейн.

Позицията на България в класацията демонстрира "системни, трайни и структурни проблеми в битката с корупцията ", сподели Калин Славов, изпълнителен шеф на асоциацията "Прозрачност без граници ", която е българското посланичество на "Трансперънси интернешънъл ".

През годините показателят за страната ни се движи сред 41 и 43 пункта, което демонстрира, че не просто нямаме прогрес, а България "тъпче на едно и също място в битката с корупция ", означи и експертката от "Прозрачност без граници " Ваня Нушева.

На първо място в настоящата ранглиста с най-хубави индикатори са Дания, Финландия, Нова Зеландия, Норвегия, Сингапур и Швеция. На последно място като страната, в която популацията има най-силно разбиране, че се шири всеобща корупция, е посочен Южен Судан.

Международно одобрена формулировка за корупция, която употребяват и създателите на отчета, е корист с публично състояние за персонално облагодетелстване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР