България осъжда действията на Турция в Източното Средиземноморие, но настоява

...
България осъжда действията на Турция в Източното Средиземноморие, но настоява
Коментари Харесай

Борисов предлага дипломация, не санкции за Турция

България осъжда дейностите на Турция в Източното Средиземноморие, само че упорства за намирането на дипломатически решения по този проблем, съобщи в Брюксел министър председателят Бойко Борисов.

„ Ние като член на Европейски Съюз поддържаме нашите другари от Гърция и Кипър. Оттук насетне настояваме да се намерят дипломатически решения с Анкара ", посочи той.

Борисов съобщи, че в тази връзка е предложил на идващия Европейски съвет да бъде поканен генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„ Да си приказваме за южния фланг на НАТО и надлежно там Гърция, и Турция, и България – ние сме южният фланг на НАТО, имаме ли си такова доверие всичките. Мисля, че по тази тематика още може да се работи ", добави българският министър председател.

Лидерите на Европейски Съюз се договориха късно в четвъртък да приготвят наказания против турски лица във връзка със разногласието с Гърция и Кипър за енергийните изследвания, отлагайки каквито и да било други по-строги ограничения до март, защото страните бяха разединени по въпроса по какъв начин да се работи с Анкара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР