България Он Еър Нашата страна е сред рекордьорите по консумация на

...
България Он Еър
Нашата страна е сред рекордьорите по консумация на
Коментари Харесай

Експерт: И най-евтиният алкохол по магазините е по-сигурен от домашнярката

 България Он Еър Нашата страна е измежду рекордьорите по консумация на корав алкохол. Експерти сигнализират, обаче, че с наближаването на празниците, ще има и много подправен алкохол.

Дори най-калпавата ракия и най-калпавото вино, създадени в фабричен условия, са доста по-здравословни и хигиенични от най-хубавите, създадени в домашни условия. Това акцентира шефът на Изпълнителната организация по лозята и виното Красимир Коев пред България Он Еър.

" Обектите, от които хората се насочват да закупят тази напитка, е критерият дали виното е тествано и дава отговор на всички условия ", означи Коев и добави, че извънредно съмнителни са виновността, продавани на паркинги, пазари и пред входната врата.

Експертът посочи, че не е добре да прибягваме до хора, които продават до колите си или дворовете на къщите си.

Директорът на Изпълнителната организация по лозята и виното моли хората да не прибягват до такива покупки. По думите му съдовете, които се употребяват за произвеждане в домашни условия, не могат да имат хигиената на тези във винарските предприятия или при тези, произвеждащи ракия.

" Нека този, който го е създал, да си го пие. В кочини се крие алкохол! А бутилката се продава в прекрасен тип - измита, изчистена ", съобщи още Красимир Коев. Експертът посочи, че не може да се влиза в домовете на хората, с цел да се избегнат сходни обстановки.

Той е на мнение, че българските виновност са извънредно качествени и на налични цени. Контролира се всичко, което влиза в България, увери Коев. А инспекции на производителите на алкохол се правят целогодишно.

Според него наклонността в последните 3-4 години е опазване на цените на гроздовата продукция. Дори да има повишение на цената, постоянно това оставало за сметка на винопроизводителя, който коригирал своята облага.

" Всяка година се разпределят по 26,5 млн. евро за създаване на нови винарски предприятия, за засаждане на нови лозя, за промоция на нашето вино, за застраховка на реколтата, за винен туризъм ", сподели още Красимир Коев.

Той разяснява и предлагането за промени на въпроса на акцизите и данъчните хранилища. Ще оскъпи ли работата на производителите това начинание?  " Двете страни ще намерят решение на въпроса. От една страна да има повишение на контрола, само че да не  се оскъпи дотам, че да има отлив на клиенти и прибягване на ракии и виновност, създадени в домашни условия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР