България официално е подновила предложението си да пази небето над

...
България официално е подновила предложението си да пази небето над
Коментари Харесай

Генчовска: Предложихме да пазим небето над Северна Македония

България публично е възобновила предлагането си да пази небето над Северна Македония със своите изтребители. Това стана ясно на брифинг на външния министър Теодора Ганчовска.  " И още една тематика, която по-скоро реферира в подтекста на алианса – България още веднъж възобнови предлагането си да реализира защита на въздушното пространство на Република Северна Македония ", разгласи тя.

На въпросният брифинг Генчовска показа заместниците си Ирена Димитрова, Васил Георгиев и Велислава Петрова, само че не им даде въобще думата. Тя не отговори и на нито един журналистически въпрос, като приказва само тя и то на подбрани от нея тематики. Накрая въпреки всичко бе дадено, че ще има среща с публицисти всеки месец, а скоро щяло да има и брифинг с въпроси.

Именно една от подбраните от Генчовска тематики беше Северна Македония. Тя съобщи, че полемиката по политическите въпроси с външния министър Буяр Османи е с по-разширен обсег. България е дала обещание на Скопие да помогне за евакуация и на дипломати от Северна Македония, в случай че се наложи. След това пристигна и новината за предлагането за защита на небето.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР