България нотифицира Министерството на вътрешните работи /МВР/ и Агенция Митници

...
България нотифицира Министерството на вътрешните работи /МВР/ и Агенция Митници
Коментари Харесай

МВР и Агенция Митници ще подават сигнали до Европейската прокуратура

България нотифицира Министерството на вътрешните работи /МВР/ и Агенция " Митници " да подават сигнали към Европейската прокуратура по формирани наказателни производства, оповестиха от Министерството на правораздаването.

Двете институции ще могат да уведомяват Европейската прокуратура, с цел да реши тя дали да изземе производствата за лично следствие. Досега сходна опция имаше единствено Върховната касационна прокуратура /ВКП/.

След известието Европейската прокуратура ще може да взаимодейства непосредствено с органите на полицията и митническите органи, без този развой да е опосредстван от ВКП. За сходно деяние е настояла европейският основен прокурор Лаура Кьовеши за да се ускори съдействието и успеваемостта на следствията, прецизират от правосъдното ведомство.

Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници " ще действат и като звена, които препращат сигналите, получени от националните органи до централната работа на Европейската прокуратура в Люксембург, когато националните органи изберат този канал на връзка.

Разширен е и кръгът от институции, които могат да подават сигнали към Европейската прокуратура. Това са всички органи на Република България, които в хода на активността си са получили информация за закононарушение, по отношение на което Европейската прокуратура би могла да упражни своята подготвеност.

Министерство на правораздаването ще продължи да работи интензивно, с цел да улесни процеса на подаване на сигнали, като оттова припомнят, че всички жители могат да подават сигнали.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР