България не се даде на европейския шампион Италия и завърши

...
България не се даде на европейския шампион Италия и завърши
Коментари Харесай

България не се даде на европейския шампион - завършихме наравно срещу Италия

България не се даде на европейския първенец Италия и приключи при резултат 1:1 гостуването си във Флоренция в мач от международните квалификации. Атанас Илиев бе прецизен за отбора ни в 39-ата минута и по този начин бе комплициран завършек на 40-годишна поличба. За последно националният ни тим вкара гол като посетител на " адзурите " на 23 септември 1981 година, когато губим с 2:3. Това е и първо тъждество за нашия народен тим при посещение на " адзурите ".

За Италия се разписа Федерико Киеза, само че блестящите изяви на Георги Георгиев и защитата пред него не разрешиха топката да навести повече нашата врата.

Италианците са водачи в групата към този момент с 10 точки, а " лъвовете " са четвърти с 2 извоювани точки.

Ясен Петров заложи изненадващо на Георги Георгиев на вратата, а четиримата бранители пред него бяха Андреа Христов, Валентин Антов, Петко Христов и Антон Недялков. Капитанът Георги Костадинов си партнираше с Петър Витанов, до момента в който Георги Йомов и Кирил Десподов бяха на двата фланга. Доминик Янков действаше зад нападателя Атанас Илиев.

Роберто Манчини направи единствено две насилствени промени от финала против Англия на “Уембли”. Контузените Де Лоренцо и Киелини са сменени от Флоренци и Ачерби.

Италианците потеглиха в офанзиви от първата минута, само че защитата на България удържаше до 16-ата минута. Тогава обаче Киеза направи рейд фронтално против вратата ни, направи двойно с Барела и стреля незабавно от границата на наказателното поле. Топката влезе тъкмо в долния ъгъл - 1:0 за домакините.

Киеза и Имобиле продължиха да бъдат огромната заплаха пред нашата врата, само че стражът Георги Георгиев се справяше добре.

Изненадващо в 39-ата минута България изравни резултата. Топката бе подадена към Десподов на лявото крило, а играчът на Лудогорец надигра и изпревари Флоренци, напредна и пусна по земя пред вратата на Италия, където Атанас Илиев се измъкна от опеката на защитник и с удар по земя прониза Донарума за 1:1.

В последната минута на първото полувреме домакините бяха доста покрай втори гол, само че Георгиев бе ослепителен. Бонучи изведе с отличен пас Инсиние, който излезе самичък против българския вратар и стреля, само че стражът ни избави с крайник.

На полувремето Ясен Петров размени Георги Йомов със Спас Делев, а малко по-късно Ивайло Чочев влезе на мястото на Доминик Янков.

Италианците продължиха да нападат, само че срещаха добре групирания предпазен блок на България.

В 60-ата минута Киеза навърза българската защита и се озова самичък против Георгиев, който се хвърли и мазета удара на италианеца. Роберто Манчини пък стартира да се изнервя, че отборът му не може да вкара втори гол на България и направи двойна промяна.

В 70-ата минута дебют за България направи новото попълнение на ЦСКА Калоян Кръстев, който размени голмайстора Атанас Илиев.

След 80-ата минута Италия натисна мощна, а България се дръпна напълно в защита, с цел да брани равенството. Домакините по този начин и не съумяха да осъществят втори гол и срещата завърши при резултат 1:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР