България не може да изпълни поетите ангажиментите за намаляване на

...
България не може да изпълни поетите ангажиментите за намаляване на
Коментари Харесай

България не може да изпълни ангажиментите по ПВУ за намаляване на вредните емисии

България не може да извърши поетите уговорките за понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха, съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов. Той удостовери, че работата по предоставеното от Народното събрание предоговаряне на проекта в часта за енергетиката, към този момент е в ход:

" Министерството на енергетиката, Министерството на околната среда и водите, както и обществените сътрудници работят по това България да изготви в унисон с решението на Народното събрание обосновано искане за въглищните централи. Нашата позиция е, че сега ние не можем да осъществим намаляването на излъчванията - нито за предходната година, която към този момент мина, нито за настоящата година заради настоящата енергийна обстановка.

48-ият парламент задължи държавното управление да промени Националния проект за възобновяване и резистентност. До края на март то би трябвало да „ предприеме всички нужни дейности “, с цел да отпадне поетият ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания от произвеждане на електрическа енергия с 40% до края на 2025 година, взимайки изходните равнища от 2019 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР