България научи съперниците си в преквалификациите за ЕвроБаскет 2025 България

...
България научи съперниците си в преквалификациите за ЕвроБаскет 2025 България
Коментари Харесай

Лъвовете започват с домакинство на Кипър в преквалификациите

 България научи противниците си в преквалификациите за ЕвроБаскет 2025 България научи противниците си в преквалификациите за ЕвроБаскет 2025
България попадна в група " F " в компанията на Португалия, Румъния и Кипър, който пък е измежду домакините на идния след три години шампионат дружно с Латвия и Финландия и ще се класира автоматизирано за шампионата.

България трябваше да гостува на Кипър в първия кръг, само че заради претовареност на залите на противника, двете федерации размениха семействата си. Така през август националите ще имат два мача в Самоков – на 25 с Кипър и на 28 август с Румъния.

В идващия квалификационен прозорец българският състав ще играе като посетител на Португалия на 10 ноември и на 13-и същия месец в Кипър. На 23 февруари 2023-а националите ще гостуват на Румъния, а на 26-и са домакини на португалците в последния си мач от този стадий.

Победителите в трите групи и отборът на Кипър ще се класират за същинския стадий на европейските квалификации. В интервала сред 1-и и 18-и септември тази година ще се организира Евробаскет 2022 при мъжете, на което българският отбор ще взе участие.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР