България налага временна забрана за внос на храни от Украйна.

...
България налага временна забрана за внос на храни от Украйна.
Коментари Харесай

България забранява временно вноса на украински храни

България постанова краткотрайна възбрана за импорт на храни от Украйна. Изключение ще има за стоките, които минават пренос. Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание. По думите му в България са останали обилни количества украински храни.

" Принудени сме да приемем тази национална мярка, така виновните европейски органи към момента обмислят съответен отговор на променените условия ", съобщи служебният министър председател.

" Основната причина е, че през последната година, обратно на замисъла за по този начин наречените коридори на солидарността, обилни размери храни останаха в страната и разстроиха съществени производствено-търговски вериги. Ако тази наклонност се резервира и даже се усили, което е изцяло действително след въведените аналогични забрани от други страни, е допустимо да се стигне до извънредно тежки последствия за българския бизнес ", изясни Донев.

Не е ясно какъв брой дълго ще работи краткотрайната възбрана за импорт на храни от Украйна. Очаква се днес правителството да приеме решение по тематиката.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР