България може да има много по-активна позиция в европейкото законодателство,

...
България може да има много по-активна позиция в европейкото законодателство,
Коментари Харесай

Радан Кънев: Българската индустрия изпревари българската политика с две обиколки

България може да има доста по-активна позиция в европейкото законодателство, в сравнение с сме привикнали и това е очевидно през последните години. Вечното вземане предвид с водещите на деня се промени, като страната ни имаше доста водещо значение за основни решения. Това съобщи пред Money.bg от Европейския парламент в Страсбург евродепутатът от ЕНП/ДБ Радан Кънев.

" Аз бях водещият докладчик на Екологичен потенциал по директивата за индустриалните излъчвания. Това е едно огрпомно законодателство от позиция на чист, въздух, почва и вода визира здравето на всеки един от нас. Освен това, няма и промишленост, която да не визира. "
 Снимка 468211
Източник:

Енергийната успеваемост на постройките и санирането в България

Радан Кънев   разяснява, че доста от българските оферти са влезнали в крайния законодателен акт за анергийната успеваемост на постройките в Европа. Предложения, които са положителни както за българските жители, по този начин и за българския бизнес.

" Нужно е обаче да се организира политика на национално равнище. Тук не можем да си вършим илюзии, че фамозният Брюксел ще реновира нашите здания. Той основава законодателната рамка и има големи финансови благоприятни условия ". 
 Андрей Ковачев:
Андрей Ковачев: " България загуби доста пари от европейските фондове "

Пред Money.bg евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ обобщава финансовата политика на страната ни през последните години

Евродепутатът разяснява приеването на регламента за " Социалния климатичен фонд ", посредством който страната ни получава най-малко 5 милиарда лв. европейски пари. Те напълно би трябвало да бъдат изразходвани в интерес на енергийно бедните жители за реновиране на постройките им, за по-евтини електричеки уреди.

" Работата едвам стартира и ние още веднъж сме в положение на безтегловност с нови министри и нови ръководещи органи. А тези пари не ни чакат постоянно, тъй че имаме доста работа още да свършим на национално равнище. "

Според Радан Кънев " българската промишленост е изпреварила българската политика с две обиколки ", тъй като е по-добре готова за другите провокации.

" Българската стопанска система сподели, че се развива чудесно за разлика от българската политика, която би трябвало да й даде институционална, законодателна и финансова поддръжка. "

По отношение на влизането на България в еврозоната и сухопътния Шенген, евродепутатът счита, че това ще се случи по-бързо, в случай че у нас има политическа непоклатимост.

Вижте още във видеото!
 Енергийна успеваемост на постройките: Новите проекти за саниране и мястото на България
Енергийна успеваемост на постройките: Новите проекти за саниране и мястото на България

Сградите генерират 36% от излъчванията на парникови газове в ЕС
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР