Производството и продажбата на частни басейни за семейни хотели, къщи

...
Производството и продажбата на частни басейни за семейни хотели, къщи
Коментари Харесай

Производството на частни басейни като нишов, но все по-успешен бизнес и в България

Производството и продажбата на частни басейни за фамилни хотели, къщи за посетители и за персонално прилагане бележи същински напредък в България. В сегмента влизат още джакузита, финландски бани и сауни. Това е един нишов, само че все по-успешен бизнес, в който страната ни се показва все по-добре. Това разяснява в студиото на Money.bg Румяна Борисова, която е създател на компанията Басейни.НЕТ.

Тя е горда, че през 2024-а печели наградата  " Бизнес дама на годината " и счита, че е образец за това, че дамите могат да бъдат сполучливи мениджъри даже, когато работят в бизнес ниша, която е заета най-вече от мъже. 

" В нашия бранш има прекомерно малко дами и женският пол не е доста добре показан на европейско и даже международно равнище ", споделя ни Румяна.

Разказва ни, че сегашният пазар, обвързван с производството и продажбата на частни басейни, бележи растеж в България най-много след пандемията. Подчертава, че растеж има освен в продажбите, само че и в качеството на търсените артикули. Българският консуматор подвига равнището и е подготвен да заплаща повече пари за по-иновативни и екологични артикули.
 Hotfarm - фамилният (лют) бизнес, който ще навлезе на пазарите в Япония, Съединени американски щати и Канада
Семейният (лют) бизнес, който навлиза на нови и далечни пазари

Пред Money.bg приказва Славена Родинова - изпълнителен шеф на Hotfarm

От фантазия за персонален басейн до компания с оборото от милиони?

Румяна Баорисова започва своя бизнес преди близо 18 години. През 2007-а година тази ниша е съвсем изцяло свободна. Бързо става водач на пазара.

" Всичко стартира с една фантазия аз самата да имам басейн в моя дом покрай София. После открих онлайн най-големия производител на такива басейни в Европа, след което им станах формален представител. Така стартира този бизнес. Към днешна дата ние вършим милиони оборот и сме инсталирали в България десетки хиляди басейни за тези 18 години. "
 Снимка 433239
Източник:

В момента в компанията работят 8 души за постоняно плюс сезонни подизпълнители. Основният потребителски профил е частни лица - хора, които строят или закупуват нов парцел или вършат дребен бизнес с къща за посетители.

Цената на басейна и по кое време можем да си го позволим

Бизнес дамата акцентира, че с цел да има човек басейн, това значи, че той би трябвало да е подготвен и за отговорността за него. Въпреки многото нови технологии, човешката интервенция за поддръжка е доста значима. Затова специалистите в компанията дават професионалните препоръки и преценят подготвен ли е клиентът за това да има басейн вкъщи, в хотела или в къщата за посетители, с която празполага. Една от главните неточности е огромни басейни във вили за персонално прилагане, в които се върви по няколко пъти в годината.

Колкото до цената, несъмнено, че тя зависи от редица фактори.

" Най-честитя размер басейни, които ние изпълняваме с в границите на 7 или 8 метра на 3,50-4 метра, това е един стандартне басейн. В 80 % от случаите той се употребява от едно семейство или от къща за посетители. Един подобен басейн приблизително коства към 3 или 4 000 лв. в случай че е сглобяем, без да броим изкопа и плочата за него. С подобен размер басейн в случай че той е бетонен, междинната му цена е сред 20 и 30 000 лв.. "

Недостиг на фрагменти

Най-големите проблеми за бизнеса на Румяна Борисова, след недостига на артикули, който към този момент е останал обратно във времето, е дефицитът на квалифицирани служащи. Нещата са толкоз съществени и екипът е толкоз нищожен, че графикът за осъществяване на поръчки към този момент е ангажиран до есента.

" Ние не можем да разчитаме да си намерим профилирани техници за басейните на пазара и графикът ни е толкоз цялостен до есента, че безусловно не бихме могли да вмъкнем и един спомагателен басейн. Затова влагаме в образование на фрагменти. "

Въпреки компликациите, бизнес дамата продължава да има вяра в триумфа и намира метод да го реализира. Фактите приказват сами. Стартира бизнеса си на минус, а през днешния ден оборотът, който прави е от над 2 милиона лв. годишно.

Гледайте цялото изявление с Румяна Борисова във видеото!

Производителят на лавандула от Северозапада, който се цели в международните пазари

От няколко години насам страната ни е отличник в прозводството на лавандулово масло
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР