Бизнес средата в България става все по-добра, особено за семейни

...
Бизнес средата в България става все по-добра, особено за семейни
Коментари Харесай

Семейният бизнес, който навлиза на нови и далечни пазари

Бизнес средата в България става все по-добра, изключително за фамилни компании и за хора, които са същински отдадени на това, с което се занимават. Това разяснява в студиото на Money.bg Славена Родинова, която е изпълнителен шеф на Hotfarm. Към момента българската компания за произвеждане на люти артикули участва главно на нашия пазар, както и на пазарите на Полша и Китай. Тепърва обаче бизнесът ще се уголемява.

" Все още развиваме бизнеса си главно в България, Полша и Китай, само че занапред ще се разрастваме още в Европа. А идващите ни нови и далечни пазари, на които ще присъстваме са Съединени американски щати, Канада и Япония ", споделя ни Славена. 

Затворен цикъл на производство 

Фермата за люти артикули на фамилията на Силвена Родинова се намира във варненското село Страшимирово. В нея се отглеждат над 80 сорта люти чушки, измежду които най-лютите в света. Компанията има напълно затворен цикъл на произвеждане - от семената до готовия артикул. Произвеждат продукцията си сами, имат лично дружество и са типични представители на един напълно фамилен бизнес.

Разбира се, компликации също има. Както при съвсем всеки бизнес сега, те са свързани главно с дефицита на фрагменти. Затова от Hotfarm влагат в квалификацията на служащите, които работят с тях.

" Определено обаче виждам в България капацитет за развиване на нови хрумвания, макар компликациите. Трудности има на всички места по света, както  и конкуренция. Смятам, че на нас ни оказва помощ и това, че сме семееен бизнес. До момента ние нямаме външни вложения, нито усвоени планове, държавни помощи или европейски дотации. Всичко сме построили със лични средства. "

Производителят на лавандула от Северозапада, който се цели в международните пазари

От няколко години насам страната ни е отличник в прозводството на лавандулово масло

От Hotfarm са на мннеие, че за всеки бизнес е доста значимо и това да бъде адаптивен. Те продават продуктите си както онлайн, по този начин и в магазинната мрежа, а основният основният профил на техните клиенти към този момент е разнороден. Това е по този начин, тъй като, тъй като за разлика от началото, когато фермата предлага дребен брой доста люти чушки, през днешния ден имат както доста люти артикули, по този начин и напълно леко пикантни, които са подобаващи за всевъзможен вид хора с всевъзможни усети. 
 Снимка 625773
Източник:

От Страшимирово до " 30 под 30 " на Forbes

В тазгодишното издание на бизнес селекцията на Forbes за Европа, в която влизат 300 от най-изявените младежи на възраст под 30 години от Стария континент, участва и Славена Родинова. Младата дама евентуално е направила усещане със своя бизнес усет, с помощта на който развива съществено фамилния бизнес в границите на няколко години.

Тя влиза в фамилната плантация за люти чушки, основана от татко й през 2020-а година. Постепенно поема продажбите, маркетинга, рекламата, връзката с сътрудниците и визията на техния бранд. Успява да разшири фермата, която от 900 кв. м през днешния ден е над 16 дка, като в същото време намира дистрибутори в Полша и Китай, а приходите се усилват няколко пъти. В портфолиото на компанията през днешния ден има над 40 продукта.

" По време на пандемията взех решение, че този фамилен бизнес е едно ужасно предизвикателство. И няколко години по-късно това бизнес отличие ми носи доста благополучие, само че то е и огромна отговорност. Определено ме стимулира още по-смело да преследвам това, което желая и задачите, които съм си сложила. "  

Най-лютата българска чушка 

Славена сподели на феновете на Money.bg нов вид лута чушка, създаден особено от нейния татко. Тя е първата по рода си в света и се споделя " Български дух ". Сортът получава международен документ, който потвърждава основаването на този неповторим нов вид. Чушката е сред 10 и 15 пъти по-люта чушка от тази, която вирее естествено на българска територия.

" Тази чушка е напълно култивирана и основана от нас и по-скоро от моя татко. В рамките на 6 години той съумя да сътвори и стабилизира този нов вид. И една дребна България и дребното село Страшимирово до Варна, където е нашата плантация, бяха приети от международни институции и лаборатории, които особено са отдадени и работят в основаването на нови сортове ", споделя с горделивост Славена Родинова.

Младата бизнес дама добавя, че в най-скоро време следва в допълнение разширение на тяхното производството и строителство на ново дружество. А професионалната упоритост е компанията да стане водач на европейския и даже на международния пазар за произвеждане на суровина за люти чушки и за люти артикули.

Вижте още във видеото!
 Milara International строи нова фабрика за електрически автомобили край Пловдив
Milara строи нова фабрика за електрически автомобили край Пловдив: компанията подписа контракт и с общината в Калифорния

Първоначалната инвестиция е в размер на €22 милиона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР