България изцяло подкрепя политиката на УНИЦЕФ по отношение на ранното

...
България изцяло подкрепя политиката на УНИЦЕФ по отношение на ранното
Коментари Харесай

УНИЦЕФ ни похвали като добър пример за деинституционализация на децата

България напълно поддържа политиката на УНИЦЕФ във връзка с ранното детско развиване и грижата за децата и има предпочитание да разшири взаимната активност с организацията, е декларирал министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на среща с представителя на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде . Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
 
Тази година се чака да започва и новата петгодишна стратегия за работа сред българското държавно управление и организацията , в която е надградено всичко реализирано досега, е показала Мария Хесус Конде. Оценката на УНИЦЕФ е, че България е постигнала доста в посока на ранното детско развиване , само че има нужда от по-добра съгласуваност сред обособените ведомства.
 
Според специалистите на неправителствената организация у нас има добре развито майчино и детско опазване на здравето . В тази посока от УНИЦЕФ оферират използването и у нас на техен, към този момент работещ в доста страни инструмент за оценка на психичното развиване на децата в най-ранна възраст.
 
България е добър образец и във връзка с процеса на деинституционализация на децата , е отбелязала Мария Хесус Конде и даде за образец, че преди 10 години децата в институции са били близо 12 000, в този момент са останали към 1000. Добрият опит в тази посока ще бъде показан и на конференция в Брюксел, която УНИЦЕФ провежда.
 
Министър Ананиев и представителят на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде са разискали и опцията да бъде направен действен проект за взаимна работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР