България има важна роля за осигуряване на сигурността на източния

...
България има важна роля за осигуряване на сигурността на източния
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ: Приветстваме България за укрепване на отбранителните ѝ способности


България има значима роля за обезпечаване на сигурността на източния фланг на НАТО, сподели американският дипломат Кенет Мертен на конференцията, отдадена на 20-тата годишнина от присъединението на страната ни към Алианса.

Посланик Мертен акцентира, че двете страни са другари, сътрудници, съдружници. Изтъкна помощта за Украйна и уточни ролята на България на Източния фланг на НАТО за възпирането на Русия:

" Приветстваме България за подсилване на отбранителните ѝ качества. Съединените щати се гордеят, че поддържат напъните на България с финансирането на планове за рационализация, в това число за придобиването на изтребители F-16 и бойни машини на пехотата „ Страйкър “. Войната в Украйна затвърди решимостта ни като съдружници от НАТО да бъдем дружно ". Соломон Паси от Атлантическия клуб напомни, че участието на България в НАТО я защищава от това да е непосредствена цел на Русия. По време на полемиките доцент Искрен Иванов от СУ сподели, че е добре България да бъде под американския " нуклеарен чадър ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР