България има едно много рядко предимство - знае се къде

...
България има едно много рядко предимство - знае се къде
Коментари Харесай

Te няма да си тръгнат сами

България има едно доста рядко преимущество - известно е къде е главната причина за огромна част от проблемите й. Обяснението е просто - в основата на икономическата назадничавост, държавната некомпетентност, а и частично на културната маргиналност е корупцията. В продължение на дълги години на власт бяха хора, за които кражбите на обществена стойност бяха главен приоритет. За другите задания на страната - опазване на здравето, обучение, полиция, инфраструктура и прочие, грижата беше колкото те да не се срутят доста очевидно. Корупцията е превзела дотам страната, тъй като това е на процедура безнаказано закононарушение. Прокуратурата и частично съдът не го преследват, стига рушветите да са взети от или регистрирани на хората, завладяли значими елементи от правосъдната система.

Това, че майката на доста от сериозните проблеми в България - прокуратурата, е елементарно да се уточни, уви, не значи, че е елементарно да се откри решение. Новата власт се сблъска челно с това през последната седмица.

Броени дни откакто държавното управление съобщи намерено желанието си да напише закон, който да легализира глобите по " Магнитски " в България, както и да закрие една от главните бухалки на превзетата система - профилираните прокуратура и съд, стартира фронтална офанзива против държавното управление. Тя се води персонално от основния прокурор и шефа в оставка на комисията за битка с корупцията. В главозамайващ юридически парадокс Кирил Петков беше извикан на разпит в прокуратурата, с цел да изяснява кои съгласно него са корумпираните в страната. В същия миг правосъдният министър беше привикана да дава пояснения в комисията за битка с корупцията за сигналите, които има против основния прокурор.

Детайлите в тази история, въпреки и цветни, са доста и е елементарно да се объркаш в тях. Големият извод е, че превзетата страна употребява и ще продължи да употребява всяка допустима позиция, с цел да се опълчи на смяната. Започва решителна и явно яростна борба от войната за идващите най-малко 10 години от живота на хората в България. (Вижте.)
Реклама
В сюжета за превзетата прокуратура политиката наподобява на кланица, само че несъмнено, не всичко в държавното ръководство е кавги и корупция. В другата тематика от корицата тази седмица ще прочетете по какъв начин до края на тази година сериозна част от държавните услуги може да се цифровизират. За " електронно ръководство " се приказва от съвсем толкоз време, колкото и за " правосъдна промяна ", само че този път проектите са доста по-подробни и разрушени на съответни задания. Новият министър в тази област - Божидар Божанов, си е сложил за цел през 2022 година да бъде свършена повече работа в тази посока, в сравнение с през последните 10 години. През които евентуално дейностите за " електронно ръководство " са били стимулирани повече от корупция, в сравнение с от действително реализиране на някакви резултати. Сега атмосферата наподобява изцяло друга и стига това държавно управление да се задържи повече време, има съществени шансове за прогрес.

Алтернативата на напредъка не е изключително приятна. Ако имате потребност от припомняне - вижте историята на това поради бездействието на Столичната община. В броя ще видите още:

Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР