България има две неща, от които няма как да отстъпи.

...
България има две неща, от които няма как да отстъпи.
Коментари Харесай

Йотова се ядоса. Заканата към Македония

" България има две неща, от които няма по какъв начин да отстъпи. Едното е смяната в конституцията и записването на българите в Северна Македония не като малцинство, държа да подчертая, а като държавотворен народ.

Това би трябвало да стане преди започването на договарянията. Второто са четирите условия, свързани с нашата история ", разяснява Йотова за доказаната информация, че предлагането на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) е постъпило в комисията по външна политика на българския парламент. Това сподели за Българска телеграфна агенция вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Предварителната информация, която имам за френското предложение, е че ще има отстъпки от страна на Република Северна Македония. Все още нямам информация до каква степен и по какъв начин тези отстъпки са признати от нашата западна съседка ". 

" Все още не съм видяла цялостния текст на френското предложение. Оттук нататък то би трябвало да влезе като формален текст на съвещанието на Комитета на непрекъснатите представители (КОРЕПЕР). Това е предварителното съвещание преди Съвета на Европейски Съюз, в който вземат участие представители на всички 27 страни ", сподели още Илияна Йотова.

Йотова уточни, че би трябвало да бъде изчакан крайният вид, който ще излезе от съвещанието на Комитета на непрекъснатите представители, с цел да не бъде коментиран въпросът единствено по предварителните бележки.

" Много е деликатна обстановката. България е сложена в сложна обстановка. Всяка една непотребна дума може да попречи и в едната, и в другата посока ", счита Илияна Йотова.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР