България и по-конкретно премиерът Бойко Борисов влязоха в медийния оборот

...
България и по-конкретно премиерът Бойко Борисов влязоха в медийния оборот
Коментари Харесай

Евронюз, Гардиън и Индипендънт: за глобата, пистолета, пачките и записа

България и по-конкретно министър председателят Бойко Борисов влязоха в медийния оборот на три водещи интернационалните издания през тази седмица - "Евронюз ", както и английските "Гардиън " и "Индипендънт ".

"Евронюз " е отделило място на страницата си за информацията, че министър-председателят е санкциониран с 300 лева (150 евро) поради нарушаване на ограниченията против разпространяването на ковид, издадени от личното му държавно управление.

В публикацията се загатва също, че "консервативният водач е отказал да носи маска от началото на пандемията ". Уточнява се също, че страната ни е въвела първите ограничения против COVID-19 на 8 март и е една от най-слабо засегнатите страни от пандемията. "Евронюз " обаче припомня, че бързото унищожаване на рестрикциите в края на май е довело до растеж на инфектираните, достигайки до над 100 инфектирани на ден напоследък, спрямо 20-30 при експлоадирането на болестта.

Изданието оповестява, че ръководещата партия ГЕРБ е била санкционирана с 1500 евро поради партийното заседание в Стара Загора, което се организира предишния уикенд. Подобна санкция е наложена и на опозиционната партия Българска социалистическа партия, в чиито редици има инфектирани с ковид след партийно съвещание.

Британският "Индипендънт " посвещава публикация на компроматите от спалнята на Бойко Борисов . "Той е министър председателят на България, нация от 7 милиона души, която е член на Европейския съюз и сътрудник в НАТО. И по този начин, какво вършат фотоси на Бойко Борисов, който се спи до 9-милиметров револвер Глок и чекмедже, цялостно с 500 еврови банкноти и златни кюлчета, в интернет " , разяснява изданието, като прецизира, че фотосите са били публикувани в новинарски издания анонимно, оповестени онлайн предходната седмица и заверени като същински от специалисти от два проверяващи уеб страницата . "Те раздрусаха балканската нация " , се споделя още в обявата.

Най-нова е публикацията на "Гардиън " - от четвъртък (25 юни). Публикацията е отдадена на оповестения запис, обвързван с Борисов, и е под заглавие "Българският министър председател може да бъде разследван поради аудио опасност да "изгори " евродепутат ".

Български евродепутат изиска следствие след появяването на аудиозапис на мъж, който звучи като министър председателят на страната Бойко Борисов, обещавайки да я „ изгори “, визирайки Елена Йончева, разказана като някогашна журналистка, която е взела участие в акция за откриване на корупция в държавното управление.

В публикацията се загатва, че 7-минутният запис е чут от над от милион българи, защото е оповестен анонимно в YouTube и други обществени медии. Казва се също, че Борисов е сложи под въпрос достоверността на записа, определяйки го като „ дълбока имитация “.

"Гардиън " припомня, че България е най-корумпираната страна в Европейски Съюз, съгласно Transparency International, а също и най-бедната от 27-те държави-членки.

"Борисов, който преди беше телохранител на комунистическия водач на България Тодор Живков, е министър-председател повече от 10 години, през които държавните управления му са се изправяли пред поредност от корупционни кавги. Съвсем неотдавна самият Борисов трябваше да отхвърли обвиняванията за присъединяване в интернационално пране на пари, откакто испанският вестник El Periodico заяви, че каталунската полиция го проверява поради изказвания, в началото изпратени от Йончева ", написа още "Гардиън " за абсурда, прочут у нас като "Къщата в Барселона ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР