България гостува на Сърбия в последната си европейска квалификация в

...
България гостува на Сърбия в последната си европейска квалификация в
Коментари Харесай

Мачът в Лесковац - Последен шанс за първа победа

България гостува на Сърбия в последната си европейска подготовка в проваления с гръм и тропот цикъл за Евро 2024. Във втория мач на Илиан Илиев отпред на отбора " трикольорите " ще се опитат да спрат черната серия от 10 мача без победа. Последната такава датира от 16 ноември 2022 година в Кипър. През актуалната година България към момента не е усещала усета на триумфа, макар че изпуснахме любимците Сърбия (1:1) и Унгария (2:2) безусловно в последната секунда на семействата.

В Лесковац Илиан Илиев започва с две сигурни промени в стартовия състав. Контузен е Антон Недялков, а наказване ще изтърпи Валентин Антов след аления картон в четвъртък. Твърде евентуално е измежду титулярите в този момент да попадне Живко Атанасов, дебютирал против маджарите за представителния ни тим. Далеч по-сложна е обстановката към левия бек. Там може да бъде употребен Ангел Лясков, не е изключено да бъде изместен и Виктор Попов, а вдясно да застане опитният Иван Турицов.

В средата на терена Илиев е доста евентуално да заложи на Андриан Краев, изтърпял наказване против Унгария. При това състояние от състава ще изпадне Ивайло Чочев, заменен още преди почивката на " Васил Левски " като тактическа смяна след изгонването на Антов. Последната алтернатива на новия селекционер е обвързвана с офанзивата, където Мартин Минчев се ползваше с доверие в първия мач, а по крилата действаха Спас Делев и Кирил Десподов. 

Срещата ще бъде следена онлайн персонално от президента на УЕФА Александър Чеферин, който е на посещаване в Сърбия за разкриване на оборудване в Зайчар. Преди и след срещата в Лесковац упованията са да има срещи с политическото управление на Сърбия, както и с управителните тела на федерациите на двете страни, които са на стадиона. Той ще пътува с частния аероплан на УЕФА незабавно след мача, който ще го вземе от летището в Ниш.

В същото време Сърбия се стяга за победа и класиране за Евро 2024. Селекционерът на плавите Пикси Стойкович към този момент акцентира, че българският отбор не е за подценяване и идният мач попада в рубрика " тежък ". В другия мач от групата осигурилият си към този момент класиране на Евро 2024 отбор на Унгария посреща Черна гора, като дуелът също е от 16:00 часа. При триумф на България и подобен на Черна гора, двата отбора ще си разменят позициите в класирането в последния ден на квалификациите. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР