България е сред най-добрите дестинации за производство в светаБългария е

...
България е сред най-добрите дестинации за производство в светаБългария е
Коментари Харесай

Рестарт на производството? В топ 20 сме

България е измежду най-хубавите дестинации за произвеждане в света
България е в топ 20 на най-хубавите и безвредни за произвеждане страни в света. Това сочи отчет на консултантската компания Cushman&Wakefield, показан от investor.bg .

Документът проучва 48 страни в Европа, Америка и Азия. Те са класирани по плануваната им дарба да рестартират индустриалните си браншове след отпадането на ограничаващите ограничения за прекъсването на ковид.



Страната ни се подрежда измежду страни като Румъния, Турция и Мексико в базовия сюжет за възобновяване на стопанската система от коронакризата, в който решителен водач като най-хубава за произвеждане страна е Китай.

България е в топ 20 и на най-разходоефективните страни за индустриалния бранш, на едно равнище с Турция, Румъния, Унгария и Чехия. Китай е водач и по този индикатор.

Нови трендове поради пандемията

Производственият бранш стартира да се отваря още веднъж по целия свят, само че поради пандемията от COVID-19 се появяват нови трендове, показва се в отчета.

Китай резервира челната позиция в класацията на базовия сюжет, следван от Съединени американски щати. Топ пет се добавя от Индия, Чехия и Канада.
„ И Китай, и Съединени американски щати оферират огромен потребителски пазар, задоволително предложение на работна ръка и тласъци както на федерално, по този начин и на щатско равнище, както и построена инфраструктурна мрежа “, споделя Джейсън Толивър, световен началник на звеното  за търговски проучвания на компанията.



„ Ние виждаме съществени разстройства в икономическата интензивност на всички места и данните, които успяхме да натрупаме, демонстрираха изгодите и клопките на нашата световна взаимосвързаност “, споделя Лиза Греъм, началник на индустриалните проучвания в Европа, Близкия изток и Африка в Cushman & Wakefield.

Според нея, с цел да се сътвори резистентност при положение на втора пандемична вълна или втори интервал на блокиране, производителите са по-склонни да се оправят с двете най-належащи уязвимости: източници на материали и съставни елементи и спирания на веригата на доставки.

Политически и стопански риск и разноски

Канада е най-безопасната индустриална дестинация от позиция на политически и стопански риск, като изтласква Съединени американски щати от челната позиция. Сингапур се изкачва от шесто на трето място тази година, Германия – от седмо на четвърто, а Китай приключва челната петица.

Третата изследвана категория са разноските, в това число разноските за труд и оперативни разноски. В тази категория се отразява необятното влияние на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай върху районното позициониране.

Китай резервира водещата си позиция, а Виетнам и Индия оформят челната тройка. Топ пет се добавя от Малайзия и Индонезия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР