България е навлязла в период на системна политическа нестабилност, който

...
България е навлязла в период на системна политическа нестабилност, който
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Петков и Василев не са пратени от Радев да правят партия

България е навлязла в интервал на систематична политическа неустойчивост, който може да продължи много време. Това сподели в " 12+3 " по БНР политологът проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента. Политическото пространство е раздробено, а опциите за връзка – слаби, добави Маринов. „ Трудно можем да бъдем огромни оптимисти за това какво ще се случи след 3 месеца. “, сподели той. И отхвърли оповестеният през днешния ден план на някогашните към този момент служебни министри Кирил Петков и Асен Василев да е ориентиран от президента. „ Става дума за свободно решение на двама свободни индивиди – те не са пратени от Радев да вършат партия “, акцентира той.
„ Надявам се, че обществото ще завоюва. Българската обществено-политическа система има потребност от съществено ободряване, от нови субекти, нови партии, нови лица и нов метод на правене на политика. Ако този план успее и се утвърди, аз съм оптимист, че обществото ще има по-добър избор. “

Има голям сегмент от хора, които се усещат отчуждени и непредставени в политиката, заключи Александър Маринов.
Според него се преекспонира съзнателно вероятността новата политическа мощ да цепи електората на настоящите партии, тъй като те дотолкоз са се свили, че са останали техните ядра. Засега не се вижда мощен конкурент на президентските избори, означи той и добави, че президент може да бъде определен и без поддръжката на Движение за права и свободи.
„ Ако на първия тур гласоподават над 50% от гласоподавателите, президентът Радев ще бъде определен на първи тур. “
„ Мнозинството от българите видяха, че това е един работещ модел, че се осъществят доста значими правила като неприкритост и отчетност “, разяснява Маринов за служебното държавно управление, което през днешния ден завърши работа и съобщи щафетата на идващото.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР