България Българското образование - защо все не стигаме до промяната

...
България Българското образование - защо все не стигаме до промяната
Коментари Харесай

Българското образование - защо все не стигаме до промяната

България Българското обучение - за какво все не стигаме до смяната Помогна ли отдалеченото образование по време на изключителното състояние за осъвременяване на образователните занятия  Василена Василева 17 юни 2020, 11:40  Българското обучение - за какво все не стигаме до смяната Източник: iStock Photos/Getty Images
радиции, богат опит, способени учители. Българското обучение има доста. Но в динамичността на 21 век е извънредно належащо, наред с признанията към работата на преподавателите, да споменем обстоятелството, че просветителната ни система би трябвало да се осъвременява и развива. Защото с изключение на развиването на новите технологии, следим и редица промени в държанието и усещането на всяко последващо потомство.

МОН предлага наложителна предучилищна подготовка за 4-годишните

Коронавирус пандемията наложи въвеждането на отдалечено образование. И както всяко ново нещо - от едни (и учители, и възпитаници, и родители) бе признато добре, други бяха недоверчиви при стартирането му, трети пък и до през днешния ден, няколко месеца по-късно, са скептично настроени към него.

Хиляди седмокласници се явяват на матура по математика

В последна сметка решение бе взето - онлайн образованието става част от образователния развой и без изключително състояние. Това гласят нови промени в Закона за учебно и предучилищно обучение. Задължителна става предучилищната и за децата на 4 години, а за задачата ще бъдат издигнати нови детски градини.

При изключителни условия като дървени и грипни ваканции учебните заведения незабавно би трябвало да минават във формат на онлайн образование. Същото ще важи и за обособени възпитаници, отсъстващи поради строшен крайник или ръка, или по фамилни аргументи. Тогава детето може да учи от у дома посредством виртуална класна стая, до момента в който учителят преподава в действителната класна стая. Т.е. става въпрос за по едно и също време присъствено и електронно образование. Това стана ясно от изявление на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Кои са най-желаните предмети за втората наложителна матура

Може ли да бъде решен казусът

За страдание в България има изострен дефицит на учители. По-възрастните се пенсионират. Младите хора у нас пък намират специалността за непривлекателна.

От Синдикат "Образование " предложиха в допълнение възнаграждение за учители и шефове, които употребяват онлайн образованието.

Според тях позитивните страни на този, неизползуван до момента образователен развой са, че обсегът на учениците е бил съпоставим с постоянния. Голяма изгода от отдалечения образователен развой бил възстановяване на партнирането сред учители и родители, вследствие на което социологическите организации регистрираха висок рейтинг на учителите, втори след лекарите.

Като огромен дефицит обаче, те дефинират неналичието на оценки в първия стадий от провеждането на отдалечения развой.

Защо по-престижните междинни учебни заведения нямат проблем

"За " и "против " влизането единствено с матура в компетентност "Право " в СУ

Добрият преподавател е оня, който с изключение на задоволително способен, умее и да увлича своите възпитаници, да ги предизвика да мислят, да бъдат по-активни.

Едно по-сериозно нарастване на заплатите евентуално би привлякло повече хора. Но надали ще бъдат задоволително за потребностите на страната ни.

Най-голяма е неналичието на учители там, където няма запас - в ромските гета и в неплатежоспособни общини, защото с изключение на всичко останало, работата с учениците се оказва и голямо предизвикателство.

А главно липсват преподаватели в съществени сфери като информатика, британски, език, математика, физика. Такива, с които младежите елементарно намират по-интересна реализация.

Изгониха зрелостниците от "Александър Невски ", ваучър в "Бояна "

Най-деликатната тематика в актуалното обучение се оказва мотивацията за учене на децата. За да бъде поддържана тя, би трябвало да има креативност и от страна на учителите, както и предпочитание за смяна. Нещо, към което съвсем никой не се отнася съществено. Защото преподавателския развой не е просто "изпяване на урока ". За да предадеш знанията си, би трябвало да умееш да накараш индивида насреща да ги одобри. Независимо от възрастта.

За никого не е загадка, че най-хубавите вложения в бъдещето, са вложенията в образованието. Но за задачата несъмнено е нужна смяна. От нея зависи реализацията на младежите в страната ни, както и пълноценното им личностно развиване.

Красимир Вълчев: Всичко стартира от ученическия чин

И с изключение на, че би трябвало да се обърне внимание на заплатите в бранша, не трябва да се омаловажава потребността от непрестанна еластичност в предаването на образователния развой и построяването и обновяването на материалната база, която да подготвя към това.

A да се интегрират новите технологии в процеса на образование e измежду най-важните условия за триумф. Единствено по този метод можем да стигнем до смяна. Трайна и стойностна. Защото въпреки всичко не живеем в предишното.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Василена Василева Източник: обучение смяна отдалечено образование учители.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Бизнес, държавно управление и синдикати подписаха значими съглашения Бизнес, държавно управление и синдикати подписаха значими съглашения  Парламентът отхвърли предложенията на Валери Симеонов за промени в Закона за <a href=хазарта " /> Парламентът отхвърли предложенията на Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта  Гешев: Превърнахме записването с телефони в народен спорт Гешев: Превърнахме записването с телефони в народен спорт  Служител на Национален осигурителен институт е инфектиран с ковид Служител на Национален осигурителен институт е инфектиран с ковид  1 Втори сме по растеж на заплатите в Европейски Съюз  1 Минималната заплата ще се дефинира по нов метод  1 Продължава ли да се работи без контракт на строителните обекти --> Пaрите ни  Втори сме по растеж на заплатите в Европейски Съюз Втори сме по растеж на заплатите в Европейски Съюз  Минималната заплата ще се дефинира по нов метод Минималната заплата ще се дефинира по нов метод  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Ново огнище на ковид-19: Затварят под карантина квартал в Кюстендил - Теми в развиване | Vesti.bg Ново огнище на ковид-19: Затварят под карантина квартал в Кюстендил - Теми в развиване | Vesti.bg  112 нови случаи на ковид у нас, 5 нови жертви 112 нови случаи на ковид у нас, 5 нови жертви  <br> " />
"Травмата е доста огромна. Шокът е голям "
 <br> Наричаха я " />
Наричаха я "чудовище ". Днес тя е звезда в мрежата
Виц на деня На срещите на съученици след 25 – 30 години незабавно си проличава кой по какъв начин се е учил и какво е постигнал в живота. Двойкаджиите имат… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Красимир Вълчев КПКОНПИ ревизира Красимир Вълчев за спор на ползи Производството е формирано по медийни изявления  Айфеловата кула още веднъж отваря за гости Айфеловата кула още веднъж отваря за гости Броят им обаче ще бъде стеснен  Полската войска „ инцидентно ” нахлу в Чехия Полската войска „ инцидентно ” нахлу в Чехия Полските бойци били изпратени, с цел да пазят границата с Чехия, като част ограниченията за битка с ковид  Омбудсманът към Министерство на вътрешните работи: Не спирайте жители на границата за неплатени санкции Омбудсманът към Министерство на вътрешните работи: Не спирайте жители на границата за неплатени санкции Това споделя своя позиция Диана Ковачева  Две учителки от детска градина в Перник са с ковид Две учителки от детска градина в Перник са с ковид Детската градина е затворена за 24 часа  Правителството отпусна пари за Рилския манастир и метрото Правителството отпусна пари за Рилския манастир и метрото Средства ще бъдат отпуснати и за рехабилитация на пътя сред Видин и село Грамада  Да си приготвим апетитен обяд: Кюфтета от тиквички и извара Да си приготвим апетитен обяд: Кюфтета от тиквички и извара Вижте какво може да се случи, когато комбинирате свежи артикули и хрумвания със препоръки и предписания от изтъкнати европейски готвачи  Мъж заплаща рекордни сметки за ток, само че остава без ток Мъж заплаща рекордни сметки за ток, само че остава без ток Семейството се принудило да продаде хладилника си заради обстоятелството, че са останали без електричество  <p>Евакуираха мол в София&nbsp;&nbsp;</p> Евакуираха мол в София поради късо съединяване В момента на случая в постройката имало най-вече чиновници на комерсиалния център  Задълбочава ли се водната рецесия в Радомир? Задълбочава ли се водната рецесия в Радомир? В града живителната течност е в наличност по няколко часа дневно  Какви са вредите след пороя в Червен бряг Какви са вредите след пороя в Червен бряг Каква е ситуацията и в други изумени места  Мускулите евентуално оказват помощ при вирусни инфекции Мускулите евентуално оказват помощ при вирусни инфекции Развитата скелетна мускулатура може да бъде източник на нови имунни кафези  Васил Велев, АИКБ Васил Велев: Кризата ще бъде по-тежка от тази през 2008 Възможно е безработицата да се усили още веднъж през есента, счита ръководителят на АИКБ  Ето по какъв начин ще ни предизвестяват, в случай че сме били до инфектиран с ковид Ето по какъв начин ще ни предизвестяват, в случай че сме били до инфектиран с ковид В Германия пуснаха мобилно приложение, което предизвестява, в случай че сме били контактни със инфектирани  Кал вместо вода в чешмите в разградско село Кал вместо вода в чешмите в р

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР