Българите в Гърция организираха подписка, с която искат да се

...
Българите в Гърция организираха подписка, с която искат да се
Коментари Харесай

Българите в Гърция искат изясняване на инциденти с изчезнали сънародници

Българите в Гърция проведоха подписка , с която желаят да се проверяват всички " произшествия ", при които изчезват наши сънародници там. Българите упорстват да бъдат считани за европейски жители и да има равноправно отношение към тях.

 Трета българка изчезва на остров Крит за месец
Трета българка изчезва на остров Крит за месец

38-годишната Антонина Зоева живее в град Ретимно е от Сливен

Малко откакто е открита тази подписка в град Ретимно, остров Крит изчезна трета българка - 38-годишната Антонина Зоева .
" Все още не е открита Деси Илиева , а преди нея беше открит на брега , изхвърлен натрупа от морето, на друга наша сънародничка. Молим, подпишете и разпространете, с цел да може повече хора да подпишат. Благодарим Ви ", се споделя в апела към документа.

Подписката е адресирана до външния министър Екатерина Захариева , Заместник министър-председател по правосъдната промяна и министър на външните работи на Република България и до Веселин Иванов , краткотрайно ръководещ посолството на Република България в Република Гърция.

Документът е от името на български жители, живеещи и работещи на територията на Гърция. Те сигнализират, че участието на България в Европейския съюз постоянно остава единствено на доктрина. " На процедура ние си оставаме трета категория хора - евтина работна ръка, без протекция и поддръжка от никого. Хиляди са случаите тук в когато български жители работят без никакви осигуровки или не получават полагащото се по закон заплащане ", написа в подписката от сънародниците ни.

" Зачестяват случаите, при които наши сънароднички заплащат с живота си, като претърпяват " произшествия " при странни условия , а по-късно локалните управляващи ги афишират за удавени, самоубити или изчезнали по " бързата процедура ", без задълбочени следствия и изясненост ", се споделя в документа.

В подписката цитират и фрапиращ случай с подпаления автомобил на български посланик по време на изборите на остров Крит, останал също неразкрит и потулен.

Припомняме, на 15 ноември 2016 година имаше увещание, че продължава следствието за изгорелия дипломатически автомобил на българското посолство. Колата е била паркирана пред хотел на ул. " Елевтерио Венизелус " и " 8-ми септември ". Там била отседнала комерсиалното аташе на посолството Бояджиева, командирована за изборите.

 Разследват изгоряла кола на посолството ни в Гърция
Разследват изгоряла кола на посолството ни в Гърция

Инцидентът е станал в град Ханя на остров Крит

Пламъците бързо са обхванали транспортното средство и се популяризирали към прилежаща кола и външния вход на хотела . Автомобилът е опожарен, вреди са породени и на втория автомобил и по входа на хотела. Предположението за тенденциозен палеж се ускорява от обстоятелството, че колата бързо е била обгърната в пламъци.

" Въпреки всичко, продължаваме да се борим за правата си и да се опитваме да пазиме името на Родината ни България! ", пишат сънародниците ни.

Те упорстват за неотложно назначение на почетен консул на остров Крит. Българите желаят от нашето външно министерство да подсети на гръцките институции, че сме европейски жители, изискващи приемливост, равнопоставеност и заслужено отразяване на всичко, касаещо българите в Гърция.

" Отваряне на всички завършени като " трагичен случаи " преписки и осъществяване наново следствие на " удавянията ", " изгубванията " и така нататък на български жители на остров Крит от гръцките оторизирани органи, както и на сходни нерешени случаи с наши сънародници в Гърция ", упорстват сънародниците ни.

Сънародниците ни упорстват да се изиска от органите на реда в Гърция информация за следствието и законно обосновани доказателства за гибелта на нашите сънароднички от гореспоменатите " нещастни " случаи и тази информация да бъде изнесена за притежание на обществото.

Българите в Гърция желаят да отпаднат всички изискващи се разрешителни и документи, с които ни третират като неевропейски жители.

Исканията ни са обсъждани и подкрепени от български жители в обществените мрежи в които сега не престават да се водят диспути по тематиката, както и в една от най-големите групи на българите в Гърция, написа в подписката, почнала на 11 май 2018 година Документът е откриваем на този линк: goo.gl/418k7N .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР