Българите се смятат за едни от най-суеверните националности. Често смесваме

...
Българите се смятат за едни от най-суеверните националности. Често смесваме
Коментари Харесай

Мястото на храните в суеверията

Българите се считат за едни от най-суеверните националности. Често смесваме обичаи и суеверия в всекидневието си, като главно в тях участват разнообразни съставки, с които подготвяме храната си. Всички знаем за силата на чесъна срещу вълшебства или въздействието на яйцето върху нашето общо положение. foodpanda подбра в какви суеверия участват, главните хранителни съставки.

1. Чесън - в сватбения си ден булките носят скилидка чесън, като се има вяра, че това ще я избави от зли очи и урочасване на фамилния и живот. 

2. Яйце - когато ни боли глава, постоянно вечер преди сън чукваме яйце в купа с вода, с цел да разберем дали това положение не се дължи на направена магия. 

3. Магданоз - счита се, че в случай че желаете бързо да забременеете, би трябвало да посъдите магданоз в градина или в саксия и да се грижите за него с внимание и обич. 

4. Кафето - знаете че, то е главен способ за гадаене. Има поверие, че в случай че разлеете кафе и то се стече по стените на чашата, ще ви чака дълго странствуване. 

5. Хляб - всички сте чували, че самун не би трябвало да пада на земята, да се изхвърля в боклука или да се обръща на противоположната страна, тъй като това ще донесе заболявания и злощастие във вашия дом 

6. Сол - в случай че смятате, че сте станали жертва на неприятно въздействие, би трябвало да хвърляте три пъти сол зад тила си. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР