Българите са изградили стаден имунитет поне на база математическите изчисления.

...
Българите са изградили стаден имунитет поне на база математическите изчисления.
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев: Българите почти са изградили стаден имунитет

Българите са построили стаден имунитет най-малко на база математическите калкулации. Това разгласи в предаването " Още от деня " математикът проф. Огнян Кунчев.

По думите му, с цел да се мери какъв брой тъкмо хора са прекарали Коронавирус 19, би трябвало да се умножи цифрата по 5. Така от формалната статистика се получава, че преболедувалите са към 3,5 млн. души. Отделно имунизираните с по две дози са над 1 млн. Получават се общо 4,5 млн. души, което е съвсем стаден имунитет.

Професор Кунчев не е изумен от данните на Национален статистически институт от националното броене и счита, че действителният брой на българите е към 6,1 млн. души.

Според математика новият вариант на вируса - Омикрон ще промени статистиката.

" Как да си разбираем огромния брой инфектирани - ясно го демонстрират научните проучвания. Имаме 80% пробив при имунизирани и 70% пробив на хората с натурален имунитет ", което значи, че хората ще го карат отначало всеобщо ", сподели той.

Професорът чака нов пик на заразяване в средата на февруари и след 10 дни.

" Изглежда, че огромна част от популацията го изкарва елементарно и по тази причина изобщо не се записва. Така че елементарна статистика, а точно - умножение по пет, към този момент няма да работи. Ще би трябвало да умножаваме по 10, с цел да разберем действителния брой на болните ", сподели Кунчев.

Той самият се разгласи за по-строги ограничения.

" По света учените държат на по-строги ограничения, несъмнено, държавното управление би трябвало да се преценява с бизнеса и по тази причина ограниченията са по-дипломатични. Едни от главните контактни точки са учебни заведения, университети, публични места - заведения, нощни клубове. Досега сме спирали единствено учебните заведения изцяло, само че в този момент мисля че би трябвало да бъдат взети по-сериозни ограничения за останалите пробиви ", сподели математикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР