Българите от историческите ни общности да имат право на "карта

...
Българите от историческите ни общности да имат право на "карта
Коментари Харесай

Депутатите гласуваха важна промяна в личните документи

Българите от историческите ни общности да имат право на "карта на разположение от български генезис ". Такава законодателна смяна одобриха депутатите на първо четене, по предложение на "Обединени патриоти ".

Картата на разположение от български генезис ще удостоверява самоличността и правото на престояване на територията на страната ни както и подсигурява права, категорично планувани от закона.

Условията са приемането на такава карта е индивидът да няма българско поданство, само че да е открит неговият български генезис и да има издадено уверение.

От момента на издаване на картата лицето придобива право на непрекъснато престояване у нас, картата е годна единствено в рамките на страната и не е нужна виза за влизане или излизане. Лицето има и право на достъп до трудовия пазар, еднообразно с това на българските жители.

Заявлението за карта се подава персонално до Министерство на вътрешните работи или до дипломатическите ни представителства зад граница. Ако то е подадено в консулска или друга дипломатическа задача, картата се издава за 90 дни.

Според вносителите от "Обединени патриоти " това ще реши както проблемите с демографската рецесия, по този начин и на пазара на труда.

Това ще е метод да притеглим етнически българи, които да живеят в България, а не да даваме опция на незаконни мигранти да живеят в страната ни, уточни Юлиан Ангелов.

Според Тодор Байчев от Българска социалистическа партия обаче измененията са в колизия с европейското законодателство.

Той добави, че проблемите с неналичието на работна ръка би трябвало да се решат с повишение на заплатите, а не посредством внасяне на по-бедни мигранти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР