Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора. Помните ли когато

...
Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора. Помните ли когато
Коментари Харесай

Бойко Борисов сензационно: Радев да си събере тия, които натресе, и да ни събере

Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора. Помните ли когато ви показвах десетки компресори? Тогава ги подменихме с най-мощните, с цел да може да вкарваме от Турция, от Гърция. 100% диверсификация.

Това съобщи някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов от Приморско по тематиката за спрения от Русия газ за България.

„На 31 декември трябваше да е подготвена гръцката връзка. Тези некомпетентни хора попаднаха инцидентно във властта и българите ще платят страховити цени“, сподели още Борисов.

„Помните ли на 1-и януари, че бях на Петрич и пуснахме американска газ от Гърция за България. Днес можем да взимаме газ от всякъде, цялостна диверсификация. Но трябваше да има мислещ министър, само че когато прякорът му е кешът, не е отишъл да си резервира капацитет“, сподели той.

„Българи, грабят ни страховито, към този момент усещате цената на тока. Само в България през днешния ден е спрян газът на 100% Страната не е застрашена от енергийна рецесия, а от Кирил Петков и компания“, съобщи експремиерът.

Ако имаше запазен потенциал, в този момент щяхме да си вкарваме от Гърция“, сподели Борисов.

„Газпром“ през днешния ден ясно им споделиха – всички страни заплащат долари. Ама нашите ги мързеше и обикалят по света, вместо да си създадат сметка и нямаше да има проблеми. Виктор Николаев ми изпълни душата – най-малко да бяхме ястреби, най-малко Народното събрание да беше приел и да прати военна помощ на Украйна, а ние гълъбчета. Хем не приехме да им дадем помощ, хем ни санкционираха“, сподели Борисов.

По думите му всички ще платим за това, че сме докарали „Промяната“. „Полезен ход е неотложно да си отиват и да застане способен човек, който да реши през днешния ден въпросите“, сподели той.

Какво направиха тези за три месеца, на нас ни желаеха оставката на 13-тата година. Българите би трябвало да знаят, че в случай че през днешния ден управлявахме ние, токът щеше да се вдигне с 2-3 стотинки, а в този момент знаете с какъв брой е по-скъп. Газът нямаше да му дам да помръдне“, безапелационен е Борисов.

Той изясни, че е направил 5 връзки на Балкански поток. „Щях да кажа – Другарю Путин, искаш да плащаме подобен безценен ток, а нали сме другари. Когато става въпрос за бизнес, по този начин се споделя. Трябват опитни хора. Виждате Ердоган по какъв начин си играе – дава оръжие, маха санкциите“, сподели Борисов.

Според него най-лошото за България е било, че толкоз бързо сме се сринали:

„Хората ме стопират по улиците и ми споделят да се връщаме, тъй като тези са унищожили всичко“, сподели той.

„Ако при Добрев беше станало такова нещо, нямаше да има време да си събере багажа от министерството. Министърът на културата пък в този момент си върви с Асен Василев на спа. Няма неприятно, прелестно, но не сега“, сподели Борисов.

По думите му не му отива да приказва за предварителни избори, тъй като машините отново ще бъдат манипулирани.

„На мен държавната пара доста ми свиди. Пак 50 млн. за избори“, сподели още той. По думите му е грехота отново да се върви на избори.

„ГЕРБ им е отговорен, че какво? Не са си платили сметката?“, запита Борисов.

Виждам най-накрая президентът Радев, това, което ни докара и натресе, да си го отзове и да събере политическата класа. Да сложи задача да се решат проблемите“, сподели Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР