Българинът заделя повече средства за автомобила си, отколкото за поддръжката

...
Българинът заделя повече средства за автомобила си, отколкото за поддръжката
Коментари Харесай

Харчим повече за колата, отколкото за дома

Българинът заделя повече средства за автомобила си, в сравнение с за поддръжката на семейството, домашен уреди и обзавеждане. Това сочат последните данни на Европейската статистическа работа (Евростат). Според тях българинът отделя за автомобила си към 7.6% от общите си разноски (при междинен индикатор за Европейски Съюз от 6.3%), до момента в който за поддръжката на семейството - едвам 5 %.

Националната статистика регистрира, че през предходната година междинният общ разход на домакинство у нас е бил към 11 хиляди лв.. За обзавеждане, поддържане на жилището (без консумативи като отопление и вода) или пазаруване на разнообразни уреди за дома - българското домакинство е отделяло приблизително по към 400 лева, а разноските приблизително на едно лице са били към 175 лв..

В същото време разноските за превоз на едно домакинство у нас са били над 700 лв. или за едно лице приблизително по към 320 лв., демонстрират данни на Национален статистически институт.

През предходната година съвсем 100% от българите са имали в дома си тв приемник, ледник или фризер, пералня или мобилен телефон. Малко над половината българи (52%) са имали компютри плюс интернет, а към 35% от семействата у нас са имали климатик.

Едва 50%от семействата обаче са имали персонален автомобил. За него едно българско семейство е можело да си разреши да закупи приблизително по към 300 литра гориво годишно от общите си разноски, съгласно статистиката, без да се броят разноските за поправки или обезпечаване на автомобила с разнообразни застраховки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР