Среща с жители на Малко Търново проведоха кандидати за народни

...
Среща с жители на Малко Търново проведоха кандидати за народни
Коментари Харесай

БСП в Малко Търново: Нужно е феноменът „работещи бедни“ да бъде преодолян

 _2024 izbori_v013 Среща с поданици на Малко Търново организираха претенденти за народни представители от листата на „ Българска социалистическа партия за България “ за 2 МИР Бургас за идните избори. По време на нея с хората разговаряха лидерът на листата инж. Петър Кънев, общинският ръководител на БСП-Бургас инж. Паруш Парушев, който е на трета позиция, Дора Петкова, двадесет и първа, Георги Бъклев, двадесет и трети и регионалният координатор на социалистите в Бургас инж. Живко Господинов, който заема двадесет и пето място, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Избирателите имаха опция да се срещнат с акценти от предизборната платформа на обединението. Представителите на Българска социалистическа партия показаха дълготрайните цели, които социалистите смятат за предпочитани: реализиране на социално-солидарен модел за държавно, икономическо, публично и персонално развиване, отбрана на конституционния ред, отстояване на правилата на прогресивно разрастваща се правова страна в кротичък свят, повишение на благосъстоянието на българския народ и отбрана на публичния интерес.

Осигуряване на по-високи приходи за пенсионерите посредством преизчисляване на всички
пенсии е предлагането, което те вършат, с цел да бъдат позволени най-малко частично финансовите проблеми на възрастните хора. Законово споразумяване на наложително погашение на коледни и великденски добавки за всички пенсионери, нарастване на така наречен „ вдовишки добавки “, нарастване на добавката от Учителския пенсионен фонд и обезпечаване на безвъзмездни медикаменти за хората над 75-годишна възраст са измежду другите значими ограничения, които по думите им е нужно да бъдат въведени.

Кандидатите за народни представители показаха и какво би трябвало да се направи за работещите. Според тях минимална работна заплата за 2025 година би трябвало да бъде в размер на 1100 лв., а дневното обезщетение за безработица да бъде увеличено. Нужно е и повишението на сигурността на работното място и превъзмогване на феномена „ работещи небогати “, с цел да бъдат обезпечени почтени приходи.

Откроени бяха и първостепенните политики за реализиране на растеж на приходите и покупателната дарба на жителите посредством усмиряване на инфлацията, установяване на необлагаем най-малко и промяна на данъчната система при гарантиране на фискална непоклатимост, фамилно подоходно облагане, растеж на обществените заплащания.

Водачът на листата инж. Петър Кънев благодари на присъстващите за доверието, което показват и ги приканиха за интензивност и за поддръжка с бюлетина номер 24 в изборния ден.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР