Българинът лесно се мобилизира, но бързо му писва, каза проф.

...
Българинът лесно се мобилизира, но бързо му писва, каза проф.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Не е време за кръчми

Българинът елементарно се активизира, само че бързо му писва, сподели проф. Тодор Кантарджиев
Сега не е време за кръчми. Това сподели шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, зам.-председател на Националния действен щаб. Според него ограничаващите ограничения за изолираност на хората са навременни и доста положителни. Сега най-важна е самодисциплината на българите. Българинът нормално се активизира, само че доста бързо му минава мобилизацията. Опасно е на българина да не му писне. Бързо се активизира, само че елементарно му писва, подсети професорът.

Той беше безапелационен, че към този момент държавното управление поставя всички старания. " Обикновено ни подлагат на критика - че по този начин безпланово, в противен случай, ние следваме стъпките на Национален пандемичен проект и стъпките, които вършим, гледаме да вземем най-хубавите опити от страните, които имат триумф ", сподели Кантарджиев.

По въпроса за маските, той предложи да се носят. " Винаги някои експерти споделят какъв брой защищават маските и болният да не популяризира. Ами здравият какъв брой ще го защищити? Цял Китай носи маски - моето мнение е, че е хубаво да се носят, да се дезинфекцират ръцете също ", посъветва специалистът.

Има последователно гладко увеличение на болните и проф. Кантарджиев съобщи, че сега сме на стадий, в който би трябвало да внимаваме за няколко неща. " Първо, всеки здравен служащ, който работи в болнично заведение, при първите появи на зараза: гърлобол, хрема, нараснала температура, би трябвало да бъде проучен за ковид, тъй като той може да болести доста хора. Това е грешката, която доста страни направиха. Второ, всички заболели в страната с двойна бронхопневмония, с рентгенологични данни, щабът направи всичко допустимо, министерството също, да стигнат до всички лекари опитът и инструктивните материали от Китай и това, което предлага СЗО. Всеки рентгенолог е наясно с ренгеновата картина на една пневмония, породена от този вирус, всяко едно подозрение би трябвало да бъде лабораторно потвърждавано. Трето, там където към момента се събират хора, където има сфери на стопанската система, на държавното ръководство, администрация, там също би трябвало да се търсят първите случаи, с цел да не се допусне гърмеж от болни ", уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР