Българи от рискови държави като Германия, Холандия, Англия и Австрия

...
Българи от рискови държави като Германия, Холандия, Англия и Австрия
Коментари Харесай

Българи се завръщат от Варна с подновени полети

Българи от рискови страни като Германия, Холандия, Англия и Австрия следва да се приберат във Варна с възобновените полети на самолетна компания Wizz Air, заяви Varna24.

Тревогата си към този факт изрази за медията ни регионалният шеф на Варна Стоян Пасев. Той разяснява, че всички идващи пасажери ще бъдат сложени както и до момента под наложителна домашна карантина, само че се обмисля най-безопасния вид за превозването на идващите пасажери от летището до домовете им.

Справка в уеб страницата на летище Варна за идните полети до морската столица демонстрира, че през днешния ден се чака със аероплан на Wizz Air " доставка " на пасажери, идващи в 18,40 часа от Айндхофен-Холандия. Малко по-късно, в 20,55 часа се завръщат поданици на Варна и региона от Дортмунд-Германия, а пътуващите от Лондон-Лутън ще кацнат на аеропорта в 02,55 часа. В идващите дни полетите не престават, както от тези страни, по този начин и други рискови дестинации като Австрия, да вземем за пример.

Полетите на самолетната компания бяха спрени с решение на Националния действен щаб за битка с ковид след изпратено писмо от кметът на Варна Иван Портних, подкрепено от цялата здравна общественост на Варна - от Българския лекарски съюз - Варна, МБАЛ " Св. Анна “, ВМА - МБАЛ - Варна (Военноморска болница), УМБАЛ " Св. Марина “, Медицинския университет " Проф. Д-р Параскев Стоянов “, РЗИ - Варна, от регионалния и от общинския спешен щаб.

В решението се посочваше, че възбраната ще бъде в действие до края на изключителното състояние, което би трябвало да бъде анулирано на 13 май.

Няма изясненост на какво съображение полетите до морската столица са възобновени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР