Българи от рискови държави като Германия, Холандия, Англия и Австрия

...
Българи от рискови държави като Германия, Холандия, Англия и Австрия
Коментари Харесай

Сънародници се завръщат от рискови държави във Варна с подновените полети на Wizz Air

 Българи от рискови страни като Германия, Холандия, Англия и Австрия следва да се приберат във Варна с възобновените полети на авиокомпания Wizz Air, научи Varna24.bg .

Тревогата си към този факт изрази за медията ни първо регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, а след него и директор на Областна дирекция по сигурност на храните във Варна доктор Златина Димова. 

Справка в уеб страницата на летище Варна за идните полети до морската столица демонстрира, че през днешния ден се чака със аероплан на Wizz Air " доставка " на пасажери, идващи в 18.40 часа от Айндхофен-Холандия. Малко по-късно, в 20.55 часа се завръщат поданици на Варна и региона от Дортмунд-Германия, а пътуващите от Лондон-Лутън ще кацнат на аеропорта в 02.55 часа. В идващите дни полетите не престават, както от тези страни, по този начин и други рискови дестинации като Австрия, да вземем за пример. 

Припомняме, че полетите на самолетната компания бяха спрени с решение на Националния действен щаб за битка с ковид след изпратено писмо от кметът на Варна Иван Портних, подкрепено от цялата здравна общественост на Варна - от Българския лекарски съюз - Варна, МБАЛ " Св. Анна “, ВМА - МБАЛ - Варна (Военноморска болница), УМБАЛ " Св. Марина “, Медицинския университет " Проф. Д-р Параскев Стоянов “, РЗИ - Варна, от регионалния и от общинския спешен щаб.

В решението се посочваше, че възбраната ще бъде в действие до края на изключителното състояние, което би трябвало да бъде анулирано на 13 май. 

Няма изясненост на какво съображение полетите до морската столица са възобновени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР