Бактерии с фрагменти, свързани с бубонната чума и антракса, откриха

...
Бактерии с фрагменти, свързани с бубонната чума и антракса, откриха
Коментари Харесай

Метрото на Ню Йорк бъка от опасни бактерии на чума и антракс

Бактерии с фрагменти, свързани с бубонната чума и антракса, откриха в метрото на международния мегаполис Ню Йорк. Наличието на смъртоносните микроби е видяно след особено изследване на учените от американския университет Корнел, съобщи Франс прес.

По време на изследването специалистите разкрили над 637 бактерии и вируси, обитаващи най-масовия превоз в мегаполиса. Повечето от тях не са нездравословни за индивида, само че съществуването на въпреки и елементи от бубонната чума и антракса, съществено е тормозило участниците в проучването.

Проби за изследването са взимани от студенти и учени, които са събирали ДНК от турникетите и седалките на метрото, както и от дръжките и по подовете. В първия стадий на проучването са събрани 4200 проби, като близо 1500 от тях са подложени на подробен ДНК разбор.

След като излезли резултатите, откривателите основали първата в света карта на микробите в градския превоз, показваща къде и какви типове микроорганизми могат да бъдат открити в близо 1000-километровата подземна железница на Ню Йорк.

 Вируси

Ежедневно в метрото на мегаполиса пътуват 5 милиона души. Точно и по тази причина участниците в опита са очаквали голямо многообразие от бактерии.

След излизането на резултатите първия извод, който те създали, е, че метрото би трябвало да се заобикаля. Ако това е невероятно, то наложително всеки пасажер би трябвало да е с ръкавици и маска.

Още по-голяма изненада за учените бил фактът, че те разкрили няколко изцяло непознати типа бактерии. В множеството си останалите микроорганизми били вируси и гъбички, като, за благополучие, множеството от тях не са рискови за индивида.

Около 27 % от откритите микроорганизми са устойчиви към медикаменти, са открили още учените. Цели две проби са съдържали ДНК-фрагменти на антракса, а три проби – детайл, обвързван с бубонната чума. И двете бактерии в чистия си тип са смъртоносни за индивида.

Франс прес припомня, че на станция, залята от океана по времето на бурята Санди през 2012 година, бяха открити бактерии, живеещи единствено надълбоко в океана.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР